Akıl tutulması

Senenin en aksiyonlu zamanına geldik. Macera severler burada mı?  Tutulma dönemi başlamıştır. 

Meyzi SARFATİ Yaşam
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Akrep - Boğa aksındaki tutulmalar başlı başına zorludur. Akrep kaosu anlatır, karşıt burcu Boğa ise huzur ister. Akrep artık süresini doldurmuş, faydası olmayandan arınmak ister, Boğa ise sahip olduklarından bir türlü vazgeçemez. 

30 Nisan’da Boğa Burcunda gerçekleşen güneş tutulması, harika etkiler yaratarak, hepimizi huzura erdirdi. 

Hemen arkasından, 16 Mayıs’da gerçekleşen 25’ Akrep Burcundaki kanlı tam ay tutulması hemencecik, huzuru kaçırmaya geldi, sağ olsun. 

Tamam tabi ki hayatta iyisi de var, kötüsü de, ama birazcık da keyfini çıkarmamıza müsade etseydi keşke. 

Tam sınav dönemi bitmiş rehavete kapılmış çocuklar gibi hissettim kendimi. Hemen mi başlar projeler, quizler?

Çabucak kursakta kalan keyifle, hemen yeni duruma adapte olmak lazım. Öyle ay dur, bir bekle falan yok bu işte. Önemli bir sürece girmiş bulunuyoruz. 

Ay tutulmaları çok güçlü dolunaylardır. Hele ki tam tutulma olduğunda etkileri daha da güçlü hissedilir. 

Dolunay zamanları insanlarda daha dürtüsel davranışlar, duygu iniş-çıkışları olduğunu biliyoruz. Bu, daha da etkilisi diyebiliriz. 

Astrologların ‘kanlı’ ay tutulması gibi manşetlerine kızar oldum artık. Kanlı dediğimiz, ayın tutulma esnasında, aldığı kırmızı renk kaynaklı. İnsanları korkutmaya gerek yok, sakin olun, kan falan çıkmayacak. 

Peki ne olacak? Biz ne yapmalıyız? 

Öncelikle 25’ Akrep Burcunda gerçekleşen tutulma ülkemizden görülmeyecek. Bu çok iyi bir haber… Gören ülkelerde deprem, tsunami tarzı doğa olayları görülebilir. Oh, derin bir nefes alalım. Ama tabi dünyada kimse de zarar görmesin inşallah. 

En çok etki alan burçlar sabit olanlar; yani Akrep - Boğa - Kova - Aslan burçlarıdır. 

Hop! Diğerleri hemen gevşemeyin!

Herkesin haritasında her burç vardır. Her burç bir evi temsil eder. Burcunuz bunlardan biri olmasa da; bulunduğu evin konularından etki alırız. Özellikle 25 derece Akrep Burcu civarı bir gezegen orada mevcutsa. 

Hiçbiri yoksa, geçmiş olsun. 

Şimdi bir düşünün. 19 Kasım 2021 civarı zorlandığınız bir konu var mıydı? Yine bir tutulma zamanıydı ve kötü kadın Medusa baş roldeydi. Şimdi bu tutulma onun tamamlayıcısı gibi adeta. Yine bu tarz konular denk gelebilir, önlem almak açısından söylüyorum. 

Daha da geçmişe gidelim. Bu tutulmanın aynısı, hatta Satürn’den gelen zorlu etkiye kadar tıpkısı, 2003’ün mayısında gerçekleşti. O zamanı düşünün. Anılarınızda kötü bir durum yoksa, bir daha geçmiş olsun. 

İşin içinde Satürn var dedik. Demek ki, Satürn yerine getirmediğimiz, aksattığımız sorumluluklar varsa hatırlatmaya geliyor. Kuralına göre oynayanlar yine derin bir nefes alabilir. 

Satürn bu! Tembel öğrenci sevmez. 

Bir de tutulmaya ek olarak, üç haftalık ünlü Merkür Retro dönemi var, İkizler Burcunda. Bu da 4 Haziran’a kadar bize, ‘yavaşla, planlı ol, dikkat et, ani karar verme, ani yatırım yapma, önemli belgeleri iyice oku, iletişim hatalarına ve bilgi kirliliğine karşı dikkatli ol’ gibi uyarı levhalarını gösteriyor. 

Tutulma ile kol kola girmiş bir retro, birlik içinde çalışıyor. Daha temkinli, tedbirli ve sakin olmalıyız. 

“Bitti mi?” dediğinizi duyuyorum. Son bir uyarı kaldı; Yine tutulmaya eşlik eden Mars - Neptün kavuşumu var ki; astrologlar pek sevmez bu kavuşumu. Kafa karışıklığı, yanılmalar, kandırılma, yanlış kararlar bu dönemde hakim olabilir. Aman şu günlerde lütfen bilmediğiniz işlere kalkışmayın, tanımadığınız kimselere güvenmeyin. Asparagas haberlere kulak asmayın. 

Özellikle bu ay, ama etkisi altı ay devam edecek olan tutulmanın konuları bundan ibaret. 

Hiç mi güzel haber yok derseniz, var tabi. 

11 Mayıs’da Koç Burcuna giren Jüpiter, hele ki yakında yanına Venüs’ün de gelmesiyle öncelikle ateş elementi burçlara (Koç, Aslan, Yay) ve ek olarak hava elementi burçlara (Kova, Terazi, Ikizler) bu yaz bolca aşk, meşk, eğlence, tatil, keyif, bolluk vaad ediyor. Keyfini sürün derim. 

Ancak Jüpiter’in Koç’ta verdiği enerji ve özgüven bizi çabuk karar almaya, düşünmeden hızlı hareket etmeye iter. Aman dikkat! 

Kişisel olarak tutulmadan çok etkilenmesek de, dünya ve özellikle Akrep Burcu olan ülkemiz çok etki altında olacak.

Şimdi gelin bir de genel etkilerden bahsedelim: Akrep - Boğa aksı, para ve finansı temsil eder. Yani geldik yine ekonomiye. Evet, ekonomi çok zorlu bir döneme giriyor; ülkemiz de  bundan payını alacak. 

Ekonomik olarak çok zor günlerden geçen ülkemiz, şimdilik bu etkiden pek kurtulacak gibi gözükmüyor maalesef. 

Bu nedenle bizler kendimizi sağlama almalıyız. Bilmediğiniz sularda yüzmeyin bu dönem. Sağlam bildiğiniz yatırımlara,  ekonomiden anlayan kişilere sorarak lütfen adım atın. 

“Burası Türkiye, yarına değişir “demeyin; onun da vakti gelecek elbet, ancak henüz değil. 

Astrolojik olarak bitcoin, borsa biraz zorlu bir dönemde. Sağlam olan gümüş, altın ve dolar gibi şimdilik. Ama bu bir yatırım tavsiyesi değildir, sadece astrolojik  bir öngörüdür. Kimseye ve kulaktan dolma bilgilere güvenmeyin, bilene sorun. 

Gelelim gayrimenkule. Ne oldu? Ne ara oldu anlayamıyorum ama ev fiyatları füze hızı ile yükseldi. 

Ev sahibi başka dertli, kiracı bambaşka. Herkes kendince haklı. Bu durum da şimdilik böyle devam edecek, kolay kolay gerilemeyecek ev fiyatları. 

Ağzımdan bal damlıyor…

Önümüzdeki aylar, tabi ki hayata devam edelim, keyif alalım, biraz da gezelim, ancak hep de bütçe hesabı yapalım, aşırıya kaçmayalım arkadaşlar. 

Sonradan pişman olmaktansa, baştan önlem almak her zaman iyidir. 

Önceden yapılmış kandırmalar, haksız kazançlar, yanlış yönetimler, sağlıkla ilgili hatalar şimdi dolunayın ışığında net bir şekilde görülecektir. 

Özetle; sağlık açısından üreme ve boşaltım sistemiyle ilgili alanlara dikkat edelim, gerekirse kontrol ettirelim,

Ekonomik olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatalım, 

Hayatımızda kangren olmuş, ilişki, iş… ne varsa onu bırakmayı göze alalım ki yeniliklere yer açılabilsin. Gidene üzülmenin faydası yok, hepsi hayrımıza olacak. 

Kıskançlık, takıntı, öfke, kin, şiddet, intikam gibi duygusal defolardan uzak duralım. 

Krizlerle başa çıkmaya hazır mıyız? 

Ben hepimize güveniyorum. Gönder gelsin bakalım. 

Sisteme karşı çıkmak, akıntıya kürek çekmek gibi olacak bu dönem. 

Unutmayın, sistemle anlaşmalı giden daha az zorlanacak. 

Akrep, zararlı alışkanlıkları, fazla kiloları, gitmeyen ilişkileri, yanlış işleri hayatımızdan çıkarma zamanı diyor. Bir nevi detoks zamanına girmiş bulunuyoruz. 

Hiç merak etmeyin, önce ihmal ettiklerimizle yüzleşeceğiz. Sonra,  köklü ama iyi yönde değişimlere ve şifalanmaya götürecek sonunda hepimizi. Doğum sancısı çekip sonunda mutluluğa kavuşacağız, emin olabilirsiniz. Yeter ki tedbiri elden bırakmayalım ve sorumluluklarımızı unutmayalım. 

Herkese mutlu ve güzele doğru dönüşümlü günler dilerim…

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün