Burgazada Tatil Evi bu yaz misafirlerini bekliyor

Uzun yıllardır çocuklara ve gençlere hizmet veren Burgazada Tatil Evi, yaşlılar için de huzurlu bir dinlence mekanı olarak çalışmalarını sürdürmekte. Pandemi sırasında kapalı olan mekan bu yaz tekrar kapılarını açıyor. Başkan Morris Kohen ve Eşbaşkan Sandra Yurgaf´a birkaç soru ile Tatil Evinde bu sene bizleri nelerin beklediğini sorduk.

Feride PETİLON Toplum
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Tatil Evi açılıyor, hayırlısı olsun. Heyecanınızı paylaşır mısınız?

Pandemi süresince 2020 ve 2021 yaz aylarında Tatil Evimizi malum sebeplerden dolayı açamamıştık. Bu sene, 2022 yaz sezonunda çocuklarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza tekrar kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Biz 30 kişilik Burgazada Tatil Evi gönüllü ordusu olarak, binamızın cıvıl cıvıl çocuk sesleri, kahkahaları ve enerjisiyle bütünleştiğine inanıyoruz.

Bu yıl için hedeflenen faaliyetler neler ve kimlerden destek alıyorsunuz?

Burgazada’mızın güzel konumundan istifade ederek gerçekleştirebileceğimiz her türlü faaliyeti hedefliyoruz. Piknikler, bisiklet turları, komşu ada ziyaretleri, kültür gezileri ve daha birçok aktivite bizim rutin programımızda yer alıyor. Buna ek olarak çocuklarımızın çok büyük keyif aldıkları tekne gezilerimiz olacak. Ayrıca binamız dahilinde her tür sportif faaliyet imkanını sunuyoruz. Bunların içinde basketbol, havuz oyunları, ping pong ve futbol turnuvaları da yer almakta. Sanat etkinliklerimizin kapsamında resim, takı, heykel ve dans atölyelerimiz de var. Bir de binamız dışında yine çocuklarımız Büyükada Alef tesislerinde ve Burgazada Deniz Kulübünde, aralarında yüzme derslerinin de bulunduğu gündüz faaliyetlerinin tümünden haftanın belirli günleri faydalanmaktalar. Bu sayede Tatil Evi dışındaki yaşıtlarıyla da kaynaşma imkanı bulmaktalar. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen Alef ve Göztepe Kültür Derneği gençlik komisyonlarına teşekkürlerimizi sunarız.

Etkinlikler sadece gündüz saatlerinde mi gerçekleşecek? Gece programları hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Akşam saatlerinde, yemek sonrası, terasımızda yıldızların altında müzik, dans ve temalı gecelerle çocuklarımıza gece aktiviteleri de sunmayı planlıyoruz. Ayrıca haftanın iki gecesi çocuklar arasında popüler olan filmleri izleme fırsatı bulacak. Haftanın bir gecesi de gönüllü müzisyenlerimizle çocuklarımız piyano dinletilerinin keyfine varacak.

Kapalı olduğunuz süreçte binanızda ne tür yenilikler yaptınız?

Kapalı kaldığımız süreçte bina dahilindeki bütün eksiklerimizi giderdik. Çarşaf ve nevresim takımlarımız yenilendi. Tüm binanın boyası baştan başa yapıldı. Teras katımızın daha önce sorun yaratan izolasyon problemi giderildi. Kaşer mutfağımız elden geçirildi. Diğer aktivitelerimize ek olarak çocukların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bir adet bilardo masası ve ekipmanı edindik.

Çocuklar için Burgazada Tatil Evinde zaman geçirmenin faydalarını nasıl sıralarsınız?

Burgazada Tatil Evimizin, katılan çocuklar için gerek sosyal gerekse kültürel bağlamda olumlu etkilerinin çok olduğunu düşünüyoruz. Burada kaldıkları sürede öğrendikleri pratik beceriler, aktif kalmayı öğrenmek, yeni arkadaşlıklar kurmak, ekip ruhu kazanmak ve adamızın yazlıkçı sakinlerinin de katılımıyla paylaşılan Şabat sofralarının keyfine varmak çocuklarımız için öğrenme ve gelişim bakımından çok güzel kazanımlar olacaktır.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün