Yoel Bar Mitsva Kulübü ilk sene eğitimi sona erdi

Yoel Bar Mitsva Kulübü birinci sene eğitimlerini tamamlama törenini bu sene 15 Mayıs Pazar sabahı tefilasıyla birlikte kutlandı.

Toplum
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Dünyada eşine rastlanmayan bu toplu törene aileleriyle katılan çocuklar babalarıyla birlikte tefilin takarak bar mitsva çağına gelmenin ilk heyecanını yaşadı. Rav İsak Alaluf ve Rav İzak Peres’in yaptığı açıklamalarla duaların daha iyi anlaşılması ve herkes tarafından takip edilmesi sağlandı. Öğrenciler yıl içinde öğrenmiş oldukları duaları, şarkıları hep birlikte söylemeye başladıklarında herkesin heyecanı daha da katlandı. Anne ve babalar bu anı duygu dolu gözlerle izleyerek çocuklarının bu büyülü törene ev sahipliği yapmalarının gururunu yaşadılar. Daha sonra sene içinde topladıkları sadakaları Mişne Tora’ya bağışlayarak mitsva yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Tefila bitiminde Hegkom Koordinatörü Hayim Hason bir konuşma yaparak Hegkom ofisine, Bar Mitsva Kulübü eğitmenlerine, müzik öğretmenine, ravlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Bu teşekkür konuşmasının ardından Hahambaşı Rav İsak Haleva, gördüğü tablonun güzelliğinden etkilenerek çocuklara hayır dualarını verdi ve başarı diledi. Çocuklar sene içinde öğrendikleri şarkıları hep beraber söyledikten sonra birinci sene sonu katılım belgelerini ve hediye edilen tallet ve tefilinlerini de alarak Neve Şalom Kültür Merkezinde La Casa Catering’in hazırladığı kahvaltıya geçtiler. Öğretmenleriyle beraber neşe içinde töreni tamamladılar.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün