“Soruşturma şeffaf olmalı”

Dünya
13 Mayıs 2022 Cuma

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çarşamba günü Cenin’deki çatışmada vurulan gazeteci Şirin Ebu Akile’nin ölümünün sorumlusunu bulmak için hem İsrail hem de Filistin Yönetiminin yapacağı soruşturmalara destek vermek istediklerini açıkladı.

Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında yapılan soruşturmaları değerlendiren Psaki yapılan çalışmaların şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Psaki, "Her iki tarafı da derinlemesine ve şeffaf bir soruşturma yapmaya ve kayda değer kanıtları paylaşmaya çağırıyoruz. ABD de onlara her türlü desteği vermeye hazır" ifadesini kullandı.

Psaki, soruşturmalar için kendilerine talep gelmesi durumunda bunu değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

El Cezire kanalının deneyimli muhabiri Şirin Ebu Akile (51), İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampına düzenlediği operasyonu takip ettiği sırada, açılan ateşle başından yaralanıp hayatını kaybetmişti. Ebu Akile'nin hayatını kaybettiği olayda yanındaki başka bir gazeteci, Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı. Filistin Yönetimi, Ebu Akile’nin İsrail askerleri tarafından vurulduğunu belirterek, bu konuda soruşturma yapacaklarını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün