El Cezire muhabiri Batı Şeria´da hayatını kaybetti

Katar merkezli haber kuruluşu El Cezire´nin muhabiri Şirin Ebu Akile´nin Batı Şeria´nın Cenin kentinde açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Dünya
11 Mayıs 2022 Çarşamba

Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Ebu Akile'nin vurulduktan sonra kritik bir durumda hastaneye götürüldüğünü ve ardından hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Batı medyasına yaptığı açıklamada gazetecinin ölümünden İsrail birliklerinin sorumlu olduğunu belirterek, İsrail askerlerinin gazetecileri hedef aldığını dile getirdi. Abbas yaşananları ‘çirkin bir suç’ olarak nitelendirirken Hamas İsrail’i ‘isteyerek’ infaz etmekle suçladı.

İsrail ordusu ise askerlerin bölgede çalışan gazetecileri hedefledikleri iddialarını reddetti, Ebu Akile’nin çatışma sırasında "silahlı Filistinli saldırganlar tarafından vuruldukları ihtimalini" değerlendirdiklerini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 51 yaşındaki Ebu Akile'nin ölümünün çok üzücü olduğunu paylaşarak Filistinli yetkililerle birlikte bir soruşturma başlatmayı teklif etti. Lapid, "Gazetecilerin çatışma bölgelerinde korunması çok önemli. Yaşanan bu olayda doğrulara ulaşmak hepimizin sorumluluğu" dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Elimizdeki bilgilere göre, silahlı Filistinlilerin gelişigüzel ateş açması, muhabirin trajik ölümüne neden olmuş olabilir” ifadelerini kullandı.

51 yaşındaki Ebu Akile, çatışmada başından vuruldu. Görüntülerde, muhabirin ‘basın’ yeleği ve kask giydiği görülüyor.

Şirin Ebu Akile, El Cezire’nin Arapça servisinde tanınan bir gazeteciydi; 15 yıldır İsrail - Filistin meselesini takip ediyordu. Kudüs doğumlu olan gazetecinin Amerikan vatandaşlığı da bulunuyordu.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün