Bu hafta ağımıza takılanlar

•Türkiye, dünyayı karşısına alarak İran´ın nükleer faaliyetlerini nasıl savunduysa, Filistin´in de her mecrada arkasında durdu; ancak özellikle son 3 yılda gelinen nokta ortada. Sonuçta, Türkiye de bir devlet ve her devletin ulusal çıkarları, kendisini bağlar ve hayatidir.Türk-İsrail yakınlaşmasını, iktidar ve muhalif kanadın destekleme ve günlük tartışmalardan uzak tutmaları gerekiyor. DR REMZİ ÇETİN

İzak BARON Diğer
11 Mayıs 2022 Çarşamba

Bu Haftanın “Takılanlar”ı

  • ARAPLAR VE FİLİSTİNLİLER KENDİLERİNİ GÖSTERMEYİ ÇOK SEVİYORLAR. DİNLERİ YÜZÜNDEN TÜRKLERİ DE KULLANIYORLAR. SANKİ HERKES ONLAR GİBİ ‘YAHUDİ DÜŞMANI’ OLMAK ZORUNDA

‘İslamcı Yahudi Düşmanlığı‘ kabul edilemez. CDU Milletvekili Paul Ziemiak’a ait bu cümle. Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan bu gösteriyi bazı insanlar ‘özgürlük’ olarak kabul etti. Müslümanların ve aşırı ırkçı Almanların nefret söylemleri özgürlük oldu. Müslümanların ‘Yahudi Düşmanlığı’ hep var. Müslümanlar mı, Araplar mı ben buna karar veremiyorum. İçişleri Bakanı Nancy Faeser de açıklama yaptı.

‘Almanya’nın hiçbir yerinde ‘Yahudi Düşmanlığı’ yapılamaz’ dedi.

Cumartesi yapılan bu gösteri yabancıların yaşadığı Kreuzberg ve Neukölln semtlerinde yapıldı. Aynı kişiler Pazar günü de eylem yaptılar.

Bu gösterilerde duyduğum kelime beni çok rahatsız etti: ‘Drecksjude’.

Yahudilere yapılan bu saldırı sebebiyle ben de biraz düşündüm. Ortak dinden olan diğer insanlar da Araplar gibi tepki vermeliler mi?

Araplar dini kullanarak Yahudi düşmanlığı yapmaktan zevk mi alıyorlar?

Çünkü gösterilerde dinine önem veren başka milletler de vardı, mesela Türkler.

Gösteri yapanlar polislere ve gazetecilere taş atarak saldırdılar. Gazeteci olarak oradaydım ve ben de taşlara hedefteydim. Ben gerçekten anlamadım.

Arap ülkelerinden Almanya’ya gelmelerinin sebebi ne? Orada taş atarak şiddet yaptığınız yetmedi mi ki Almanya’ya geliyorsunuz.

Çok iyi Arap arkadaşlarım da var ama Arapların Yahudileri kıskanmasını görüyorum. Filistinliler bağırıyorlar ‘Drecksjude’ diye, ama kimin pis olduğunu biz biliyoruz. Aynı gösteriler Hannover’de de olmuş ama ben oraya gidemedim. Berlin’de yapılan gösteriye gidip gördüğüm şeyler bana fazla geldi.

Bu konuyu babamla da konuştum. ‘Neden Yahudi düşmanlığı yapıyorlar?’dedim.

‘Filistinliler topraklarını Yahudilere satıyorlar, paraları alıp başka ülkelere gidiyorlar, sonra da ‘Kahrolsun İsrail’ gösterileri yapıyorlar’ dedi.

Dinlediklerimi ve okuduklarımı düşündüm ve şu karara vardım.

Araplar ve Filistinliler kendilerini göstermeyi çok seviyorlar. Dinleri yüzünden Türkleri de kullanıyorlar. Sanki herkes onlar gibi ‘Yahudi Düşmanı’ olmak zorunda.

Hayır, değil. Başka Müslümanlar da onlar gibi olmak zorunda değil bence.

Haksızlığa uğradık diye ön plana çıkmaya çalışıyorlar. Arazilerini satıp paraları alıp rahat hayat yaşıyorlar, sonra da İsrail zorla topraklarımızı alıyor diye bağırıyorlar. Arapların, aşırı ırkçıların ve dindar Müslüman Türklerin bu gösterileri beni rahatsız ediyor. Almanya’yı da rahatsız ediyor.

Bırakın artık Yahudilere küfretmeyi.

Kerstin Mutlu

https://ocakmedya.com/haftasonu-muslumanlar-yahudi-karsiti-eylemler-yapti/

  • İSRAİL WASHİNGTON İÇİN, RUSYA’NIN TARAFINDA BULUNAN VEYA AMERİKAN ÇAĞRISINA KATILMAYAN DİĞERLERİ GİBİ CEZALANDIRILABİLECEK TÜRDEN BİR ÜLKE DEĞİL…

İsrail, Ukrayna savaşında ABD’nin yanında durmadı. Taleplerini de savuşturdu. Washington kızsa da yapacak bir şey yoktu. Çünkü İsrail Washington için, Rusya’nın tarafında bulunan veya Amerikan çağrısına katılmayan diğerleri gibi cezalandırılabilecek türden bir ülke değil…

Biden’ın Tel Aviv’i araması şartların değiştiğinin bir diğer işareti. İsrail, Rusya ile ilişkilerini savaşın başından beri zora sokmak istemedi. Suriye ve İran konusu nedenlerin başında geliyor. İsrail’in Suriye’deki hava harekâtları ile İran uzantılarının varlığı/atakları ile mücadele ve önemlisi, Tahran’ın Amerika’yla yürüttüğü nükleer pazarlıklar yüzünden Kremlin’i uzaklaştırmaktan sakındı…

Sır değil; ABD, Avrupa’nın Rusya’ya enerji bağımlılığını kısa sürede bitirmek ve İran kaynaklarının bu rotada serbest bırakılmasını istiyor. (Necef zirvesini hatırlayalım; ‘Moskova-Kiev-İstanbul ve çölde bir yer’, 30/03.) Bu yüzden İran’a bazı tavizler veriyor. Biri de, ‘Devrim Muhafızları’nın terör örgütü listesinden çıkarılacağı iddiasıydı. İsrail buna köpürdü. O köpürünce Washington’daki lobi de köpürdü. Detayları bu yazının konusu değil, sadece Biden’in Kasım seçimleri arifesinde olduğunu hatırlatayım…

Şimdi bu ve benzeri tavizlerden vazgeçildiği intibaı var. Sebebi işte Ukrayna savaşındaki değişiklikler. Eğer İsrail pozisyonunu değiştirirse, İran’ın anlaşma üzerindeki pazarlık kozları daralacak. Bu da ayrı bir gerilim hattı ama Tel Aviv’in Rusya karşısındaki pozisyonunu güncellemesi önemli bir kayma anlamına gelir…

Yine anımsayalım; bir ‘Demir Kubbe’ meselesi vardı. Ukrayna bu sistemi istemiş İsrail vermemişti. Hem bu konuda hem İran dosyasında değişiklikler olabilir, ayrıca, İsrail’in Rusya’ya ‘savaş suçları’ konusunda tavır almasını da dosyaya iliştirelim…

Ayrıntıya gizlenmiş bir açıya da parantez açayım; ABD’nin İran enerjisini gözden çıkarıp çıkarmadığı ayrı konu. Ancak Avrupa’nın Rusya’ya yönelik enerji ambargosunda ayak sürümesi, ‘ihtiyaç’ değerlendirmelerini biraz boşa çıkarmış görünüyor. Bu bağlamda başka ülkelerin enerji projeleri de gözden geçirilmeyi gerektiriyor mu, bakmak lazım!

Nedret Ersanel

https://www.yenisafak.com/yazarlar/nedret-ersanel/savas-sekil-degistiriyor-2062731

  • TÜRK DIŞ POLİTİKASI, ÖZELLİKLE 2008-2020 ARASI, GEÇMİŞİ TUTARSIZLIKLARLA DOLU OLAN VE GENEL BECERİKSİZLİKLERİNİ, İSRAİL’E YIKMAK GİBİ KOLAYCILIĞA KAÇAN BÖYLE BİR YAPIYLA DAHA FAZLA YÜRÜYEMEYECEĞİNİ GÖRDÜ

Sn. Cumhurbaşkanımızın, Herzog ile iletişiminden sonra, İsrail halkının refahını ve esenliğini dilediği ve Herzog’un da kendilerine, bayram tebriğini ilettiği iletişimlerinden sonra; 6 maddelik mini bilgiselimin, bir şeyleri düşündürtmesi dileğiyle

1) Tweet geçmişimde, yıllardır şu 2 tespitimi tekrarlıyorum:

-Türkiye ve İsrail birbirlerinden uzaklaştıkça, bölgedeki güç boşluğunu kimlerin doldurduğu akıldan çıkarılmamalı.

-Ortadoğu’da, geçmişteki gibi, her zaman ideolojik istekler, jeopolitik gerçeklerin gölgesinde kalır.

2) Soğuk Savaş’ta, Nasır’ın Pan-Arabizm’i de bir zaman sonra, jeopolitik gerçeklerin duvarına çarpmıştı. Sonrasında gelen Enver Sedat, son kurşun atımı olarak, Yom Kippur Savaşı’nda bu gerçeği, alanda deneyimledi ve Mısır’ın daha fazla kayıba uğramaması için uzlaşı yolunu seçti.

3) Ancak, bir zamanlar, içinde yer almaktan mutluluk duyduğu ve ‘hararetli bir savunucusu’ olduğu örgütle irtibatlı İslâmi Cihad tarafından suikastle öldürüldü.

4) Hem Filistin hem de diğer İslâmi gurupların kendi içerisindeki iktidar mücadelesi ve tutarsızlıkları, örneğin

5) Yaser Arafat’ın, diktatör Saddam’ı desteklemesi gibi, konjonktürü iyi oku(ya)mayıp uluslararası itibarlarlarına zarar vermeleri, ileride, Ortadoğu’da ‘Filistin taleplerinin’ de bütünlüğünü engelleyen faktörlerden olacaktır.

6) İşte Türk dış politikası, özellikle 2008-2020 arası, geçmişi tutarsızlıklarla dolu olan ve genel beceriksizliklerini, İsrail’e yıkmak gibi kolaycılığa kaçan  böyle bir yapıyla daha fazla yürüyemeyeceğini gördü. Ukrayna işgali ve İran’ın yayılması da bunda en önemli etken oldu.

Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

https://twitter.com/remzzicetin/status/1521222996471558144

  • TÜRK-İSRAİL YAKINLAŞMASINI, İKTİDAR VE MUHALİF KANADIN DESTEKLEME VE GÜNLÜK TARTIŞMALARDAN UZAK TUTMALARI GEREKİYOR

İktidar ve muhalefet tabanında, son dönemdeki Türk-İsrail normalleşmesini şaşkınlıkla karşılayanları görüyorum.

Bu kitleye, naçizane 5 mesajım var

1)    Türkiye-İsrail yakınlaşması, “ideoloji ve slogan kültürü”nden ziyade; uluslararası ilişkiler disiplini ekseninde değerlendirilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti, “Burundi” değil ki dış politikası “tek tip” nitelik sergilesin. Önümüzdeki günlerde yeni sürprizlere açık olunmalı.

2)   Türkiye bugüne dek Filistin’in yanında yer alarak zaten samimiyetini ve tutarlılığını gösterdi ancak bu durum artık, tek başına Türkiye’nin çabalarıyla gerçekleştirilecek bir şey değil. Arap ülkelerinin her zamankinden daha fazla ellerini taşın altına koymaları gerekiyor; fakat

3)   Popüler bir üslupla ifade edeceğim: “Arap ülkelerinin bundan haberi var mı?”

Elbette yok, umurlarında değil hatta, Kudüs’ün İslâm tarihi ve dini açısından yeri ve önemini, tekrar tanımlamak ve ‘düşünce reformu’ gerçekleştirme tartışması içindeler.

4)   Türkiye, dünyayı karşısına alarak İran’ın nükleer faaliyetlerini nasıl savunduysa, Filistin’in de her mecrada arkasında durdu; ancak özellikle son 3 yılda gelinen nokta ortada. Sonuçta, Türkiye de bir devlet ve her devletin ulusal çıkarları, kendisini bağlar ve hayatidir.

5)   Türk-İsrail yakınlaşmasını, iktidar ve muhalif kanadın destekleme ve günlük tartışmalardan uzak tutmaları gerekiyor. Bu, Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkisi için de geçerli.

Uluslararası ilişkiler bunun için var; kişilerin ideolojik ve duygusal dünyalarının tatmini için değil.

Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

https://twitter.com/remzzicetin/status/1519339873743912960

  • BİZZAT TÜRKİYE-İSRAİL NORMALLEŞMESİNDE ROL ALAN HAHAM RABBİ MARK SCHNEİER, AKP’NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ MURAT MERCAN’A ŞU TAVSİYEDE BULUNMUŞTU: “TÜRKİYE’NİN ABD’YLE İLİŞKİLERİ DÜZELTMESİNİN YOLU, İSRAİL’DEN GEÇİYOR”

Peki, AKP’nin İsrail’le anormalleşmeye gerekçe yaptığı konular değişti mi? Değişmediyse, AKP İsrail’le hangi motivasyonla normalleşmeye çalışıyor?

İki motivasyon sayabiliriz:

1. AKP iflas noktasına sürüklediği bu ekonomiyle 2023 seçimini kazanamayacağını biliyor. Körfez parasıyla, SWAP’larla pansumandan öteye gidemeyeceğini görüyor. AKP finans kurmaylarının sık sık Londra tefecilerine, New York bankerlerine koşmasının nedeni bu. İşte AKP oralardan sonuç alabilmek için, önce İsrail’le arayı düzeltmesi gerektiğini görüyor. Bizzat Türkiye-İsrail normalleşmesinde rol alan Haham Rabbi Mark Schneier, AKP’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’a şu tavsiyede bulunmuştu: “Türkiye’nin ABD’yle ilişkileri düzeltmesinin yolu, İsrail’den geçiyor.”

2. Ukrayna krizi ve Avrupa pazarına doğalgaz arayışı, ABD’nin Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) planını değiştirdi. ABD Dışişleri Müsteşarı Nuland açıkça söyledi: “10 yıl beklememize ve EastMed’e milyarlarca dolar harcamamıza gerek yok. Gazı şimdi getirmeliyiz. LNG yoluyla gaz taşınması için Türkiye, Yunanistan, Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin geniş perspektifli bir işbirliği içerisinde olması gerekiyor.”

Mehmet Ali Güller

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/ortadogunun-normallesme-tablosu-2-1932740

 

Takılan tweetler

  • Dean Shmuel Elmas@ElmasDean

(1) #İsrail Şehitleri Anma gününde #Türkiye’de iki değişik noktada şehitlerimizi anıyoruz: Efraim Elrom 23 Mayıs 1971 tarihinde Türk Halk Kurtuluş Cephesi adlı terör örgütü tarafından İstanbul’da kaçırılıp öldürüldü...  🇹🇷🇮🇱

@IsraelMFA  #Israel

(2) Ehud Sadan ise 7 Mart 1992’de Ankara’da İslami Cihad terör örgütü tarafından öldürüldü. Mekanları cennet olsun 🇮🇱🇹🇷

📸 - Rafi Ben Hakoon, La'am

https://twitter.com/ElmasDean/status/1521427917837852672

  • Muhammed Tarık Özkan@muhammedtrkozkn

islam toplumunda yaşayan yahudi alimlerin eserlerinde ibranice harflerle yazılmış arapça (judeo-arabic) metinlerle karşılaşıyoruz

benzer durum pek az örneği de olsa judeo-türkçe için de geçerli..

bir kısmı bu duruma örnek teşkil eden "אווסטאד" - "üstad" gazetesi👇

 

https://twitter.com/muhammedtrkozkn/status/1518700021343993857

  • Melike Karaosmanoğlu@DritaEsadi2

Rusya dışişleri bakanı Lavrov, Hitler de Yahudiydi gibi bir cümle kurmuş.  Rusya'nın "denazifikasyonu" budur işte. En berbat, en dip antisemit söylemleri güncel hale getirip, bakanlık düzeyinde yaymak.

Bu konu bakıyordum da Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini "antifaşist" bulan yurdum "aydın"ının pek ilgisini çekmemiş. Sessizce onaylıyorlardır ve tabii ortamlarda yine NeoNazi karşıtı takılmaya devam edeceklerdir. Utanma yok çünkü.

https://twitter.com/DritaEsadi2/status/1521085280375259138

  • Zürih muhtarı | 🇺🇦 Слава Україні! Героям слава!@ilkerinzurich

Zürih’te evimizin arkasındaki Yahudi mezarlığı. Yatan kişilerin yerlerini kolayca bulmak için girişte harita koymuşlar. Çok hoşuma gitti! Nur içinde yatsınlar

@mchitrik @basyazar @ishak5723 @selinnasi

 

https://twitter.com/ilkerinzurich/status/1520680957182894080

  • Antakya’nın Kapıları@AntakyaKapilari

Antakya’nın en güzel kapılardan… Cemaati eksilmesin, çoğalsın. Bayramları bu topraktan eksik olmasın. 📍Antakya Sinegogu

 

https://twitter.com/AntakyaKapilari/status/1520853311183798273

  • Dean Shmuel Elmas@ElmasDean

TC Tel Aviv Büyükelçiliği ve #İsrail’deki Türkiyeliler Birliği tarafından, Yafo’daki Saraya binasında gerçekleştirilen konserde, #Atatürk’ün resmini ve Türk bayrağını İsrail’de görmek beni yine yeniden duygulandırıyor 🇹🇷🇮🇱

#Türkiye @TelAvivBE @turkisrael @tyahuditoplumu

 

https://twitter.com/ElmasDean/status/1520460412671729666

  • önder kaya istanbul gezgini@onderkayaistan1

Neve şalom sinagogu içinde bulunan 500.yıl vakfı Türkiye Musevileri müzesinde yer alan bir sünnet sandalyesi #galata #İstanbul #müze

 

https://twitter.com/onderkayaistan1/status/1520324639309930496

  • Auschwitz Memorial@AuschwitzMuseum

25 Nisan 1886 | Bir Yahudi, Albert Avraham Nahmias, İstanbul'da doğdu. Bir tüccar. Fransa'da yaşadı.

 #Auschwitz 'a 23 Eylül 1942'de Pithiviers'den sürülen 1.000 Yahudi'nin nakliyesiyle geldi. Seçimden sonra bir gaz odasında öldürüldü.

 

https://twitter.com/AuschwitzMuseum/status/1518636088599928832

  • Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

Türkiye’de İsrail’i çalışıp İsrail’le ilişkileri desteklerseniz, ‘siyonist’ ya da ‘ajan’ olursunuz.

Oysa sizin, bu ülkenin okullarında yetişmeniz, devletinizden burs kazanıp İsrail’de eğitim görmeniz önemli değildir. Siyonistsinizdir.

Cehalet, her yerde..

Allah akıl fikir versin.

https://twitter.com/remzzicetin/status/1520097457551687682

  • Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

Bu görüntüleri anca İsrail’de görürsünüz. Her zaman söylüyorum, bir ülkeyi çalışmadan önce, o ülkenin demografik nitelikleri ve toplumsal dinamiklerini incelemek gerekiyor. İsterseniz Kamboçya’yı çalışın; ama ilgili ülkelerin siyasetinden önce, demografi bilimi çok önemli…

 

https://twitter.com/remzzicetin/status/1519989106884890624

  • Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

“İSRAİL’İN İLK 2 YILI” BİLGİSELİ:

Sizlerin oylarıyla 1. seçilen konu olan İsrail’in ilk 2 yılını; gelin, 15 maddelik tweetle analiz edelim⤵️

https://twitter.com/remzzicetin/status/1518649067693293571 

  • Deniz Ertuğ@lunadenizertug

Evet yine bir antisemitizm vakasıyla karşı karşıyayız sayın seyirciler. KKTC'de ev satın alan bir grup Yahudi var. Yine Yahudi olduğu için zengin ve parayı bastırıyor alıyor evleri. Vay zalım Yahudi! Pis bir oyun peşindeler; tüm dünyayı ele geçirmek ve her yeri İsrail yapmak:)))) 

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1520811260421545985

  • Deniz Ertuğ@lunadenizertug

Epeydir bilgi paylaşmıyorum. Bugün biraz paylaşayım:) #Siyonizm Yahudi toplumunun ulusal kurtuluş hareketidir. Temeli sanıldığının aksine Tevrat'a değil, Fransız Devrimi ve Avrupa Aydınlanmasına dayanır. İsrail siyasetinin temelinde siyonizm yatar.

Mevcut politik partiler siyonizmin soluna veya sağına düşer. Sol siyonistlerin çıkış noktası Rus Devrimi ve Bolşevikler, sağ siyonistlerin etkilendiği hareketler ise İtalyan Diriliş (Risorgimento) hareketi, Polonya milliyetçiliği ve İrlanda cumhuriyetçiliğidir.

Türkiye'de siyonizme düşmanlığın temeli aslında Türk cumhuriyetçiliğine ve ulusal hareketine olan düşmanlıktır. Özellikle siyasal İslamcıların seküler siyonistlere düşmanlığı tam da bu politik izdüşümde bulunabilir.

Türkiye'deki sol cenahın siyonizm düşmanlığı ise #İsrail tarihini iyi bilmemekten ileri gelmektedir. İsrail'in kurulurken emperyalizmin bir piyonu olarak kurulduğunu düşündüklerinden olsa gerek. Oysa İsrail kurulurken bölgedeki sömürgeci İngiltere'ye kök söktürmüştür.

Aynı dönemde İngiliz sömürge yönetimi belki bir şey verir diye bekleyen Araplar bir kez daha İngilizler tarafından yüz üstü bırakılmışlardır. Yahudiler ise sömürgeci İngilizlere saldırarak onlara direnmişlerdir. Zahmet edip okumayan sol hareket hala FKÖ güzellemesi yapıyor.

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1519648045570351105

  • Deniz Ertuğ@lunadenizertug

Bazen basında/ kitaplarda "Soykırımda hayatını kaybetmiş olan" gibi ifadelere rastlıyorum. Sanki faili gizleyen bir cümle bu ve milyonlar kazaen ölmüş gibi bir anlam çıkıyor. Halbuki Nazilerce öldürülmüş olan dememiz gerekiyor. #YomHaShoah2022

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1519558806560296961

  •  bir vakitler Edirne...@birvakitler1

Bir kez daha soluk karelerin Edirne'sine uzanıyor, bir asrı geride bırakmaya hazırlanan Edirnelilerin arasına karışıyoruz...

Bu kez karşımızda, Toledo ailesi...

 

https://twitter.com/birvakitler1/status/1523036851522904064

 

Ağa Takılanlar Öneriyor”

  • KAKULELİ KAHVENİN KOKUSUNU İÇİNE ÇEK - WADİ NİSNAS’TA! – Malka Azaryad

https://www.turkisrael.org.il/single-post/kakuleli%CC%87-kahveni%CC%87n-kokusunu-i%CC%87%C3%A7i%CC%87ne-%C3%A7ek-wadi%CC%87-ni%CC%87snas-ta

  • “Okur profilimiz Yahudilerle sınırlı değil” - Dara Demiralp

https://m.bianet.org/bianet/medya/261296-okur-profilimiz-yahudilerle-sinirli-degil

  • Rothschildler neden komplo teorilerinin merkezinde?

 

https://www.finansgundem.com/haber/rothschildler-neden-komplo-teorilerinin-merkezinde/1659359

  • Hayatta Kalmak İçin Naziler Tarafından Dövüşmeye Zorlanan Boksör Harry Haft’ın Yürek Burkan Hikayesi -  Burcu Karaköcek

https://listelist.com/boksor-harry-haft/

  • Bir Lokma : Pesah, Paskalya, Ramazan – Dilek Şen

https://medyascope.tv/2022/05/01/bir-lokma-23-pesah-paskalya-ramazan/

  • [Bir şarkının hikayesi] Adiyo Kerida/ Yasmin Levy -  V. VİCTOR MORİ

https://yesilgazete.org/bir-sarkinin-hikayesi-adiyo-kerida-yasmin-levy/

  • PODCAST | Antik İsrail savaş tarihine genel bir bakış – Umut Ataseven

https://www.indyturk.com/node/504091/t%C3%BCrki%CC%87yeden-sesler/podcast-antik-i%CC%87srail-sava%C5%9F-tarihine-genel-bir-bak%C4%B1%C5%9F

  • Foto Gagin, İzmir Yahudileri ve Karataş: Hafıza Uyanışları? - Deniz Özbek Özyurt

 

https://birikimdergisi.com/guncel/10996/foto-gagin-izmir-yahudileri-ve-karatas-hafiza-uyanislari

  • İSRAİL, "ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARI"NI NEDEN TANIMIYOR? – Remzi Çetin

https://www.youtube.com/watch?v=X3BxC_cvlxg

  • Türkiye-İsrail yakınlaşması birçok alanda işbirliği kapılarını açıyor

https://www.isbilgisi.com/turkiye-israil-yakinlasmasi-bircok-alanda-isbirligi-kapilarini-aciyor/

  • 10.000 Yahudiyi Nazilerden kurtarmaya yardım etti; ailesi ancak 63 yıl sonra öğrendi

https://unleashbrooklyn.com/10-000-yahudiyi-nazilerden-kurtarmaya-yardim-etti-ailesi-ancak-63-yil-sonra-ogrendi/

  • İsrail'de neden hiç askeri darbe olmadı? – dr remzi çetin

https://www.youtube.com/watch?v=6KrODz3nWKA

  • Nereden çıktı Hitler'in Yahudiliği - Ayşe Özek Karasu

https://www.haberturk.com/yazarlar/ayse-ozek-karasu/3430393-nereden-cikti-hitler-in-yahudiligi

  • Lavrov’un Yahudi düşmanlığı - L. Deniz Ertuğ

https://www.politikyol.com/lavrovun-yahudi-dusmanligi/

  • Ruslar Fena Sıkıştı | Rafael Sadi

https://medyasiyaset.com/ruslar-fena-sikisti-rafael-sadi-yazdi/

  • Filistinli Çocuğun İsrail Güvenlik Güçlerince Vurulduğu Anın Sahnelendiği İddiasıyla Paylaşılan Kamera Arkası

https://www.malumatfurus.org/filistin-sahte-video/

  • İsrail Başbakanı Bennett’in hükumeti sallanıyor mu? - Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak

https://www.youtube.com/watch?v=a2FWBt7lLxo

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün