PERA FİLM SUNAR Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret

“Doğrusu şu ki, ceplerimdeki her şey her zaman tedarikli olmak adına özenle seçilmiştir; hakikat anı geldiğinde hazırlıklı olayım diye oradadır. Aslında, bu doğru değil. Ceplerimdeki her şey tek bir amaca hizmet ediyor: Hakikat anına hazırlıksız yakalanmamam.” – Etgar Keret

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Mayıs 2022 Çarşamba

Yaratıcılıkta sınır tanımayan, kısa hikâyelerinden sevdiğimiz İsrailli ünlü yazar Etgar Keret, gerçek ve fantastik unsurları bir araya getirmesiyle tanınıyor. Pera Film, Türkiye'de ilk kez öykücü, sinemacı ve senarist kimliğiyle tanıdığımız Keret’in yönetmenliğini yaptığı, öykülerinden uyarlanmış dizi ve filmlerden oluşan retrospektif niteliğinde bir program sunuyor. 11-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek program, yazarın dünyasında gezinmenin keyfini yaşatacak dizi ve filmleri hem fiziksel hem de çevrimiçi gösterimlerle bir araya getiriyor.

Etgar Keret, 17 Mayıs’da Pera Müzesinde film gösterimin ardından okurlar ve izleyicilerle buluşuyor!

Program kapsamındaki film gösterimleri ücretsiz.

KÜLTÜREL AKTARIMLAR

Gümüşsuyu’nda bulunan şehrin yeni sanat alanı Brieflyart, ilk sergisi ‘Kültürel Aktarımlar’ ile Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Nilgün Yüksel’in küratörlüğünde Ali Atmaca, Bubi, Horasan, Hüsamettin Koçan, Meriç Hızal, Onay Akbaş ve Şenol Yorozlu eserleriyle 12 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında Brieflyart’ta. Sergi, kültürün sürekliliğinden, sanatçının geçmişten miras aldığı ve  içinde yaşadığı kültürün üretimine aktarılışından yola çıkarak hazırlandı. Sergi, sanatçıların yüzyıllar boyu süren kültürel aktarımları kendi bireysel varoluşlarıyla nasıl sentezlediğine, yarattıkları eserler üzerinden bakıyor. 

ARTER’DE DOĞA FİKRİNE ODAKLANAN SERGİ ‘LOCUS SOLUS’

Arter’in ‘Locus Solus’ başlıklı yeni grup sergisi, merkezine aldığı doğa fikrini olgular, kurgular ve duygular perspektifinden irdelemeyi amaçlıyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği Locus Solus, Arter Koleksiyonundan seçilen yapıtlarla, bu sergi için üretilmiş işlerin de aralarında yer aldığı mekâna özgü büyük ölçekli üretimleri bir araya getiriyor. Arter’in 3. ve 4. kat galerilerine yayılan sergi, maden, bitki, hayvan ve insan varoluşları arasındaki karşılıklı ilişkileri, bu varoluşların birbirlerine aidiyetlerini ve nüfuz etme biçimlerini tekrar düşünmeyi amaçlıyor.  Sergide yer alan sanatçılar:

Murat Akagündüz, Jananne Al-Ani, Halil Altındere, Maddalena Ambrosio, Yüksel Arslan, Claus Böhmler, Xuefeng Chen, Tacita Dean, Osman Dinç, İnci Eviner, Thomas Geiger, Jytte Høy, Ahmet Doğu İpek, Eva Jospin, Ella Littwitz, Miklós Onucsán, Panamarenko, Sarkis, Yehudit Sasportas, Erinç Seymen, Bülent Şangar, Yaşam Şaşmazer, Cengiz Tekin, Endre Tót, Thu Van Tran, Mariana Vassileva ve Werner Zellien.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün