Chelsea´de Abramovich enkazı!

Chelsea´nin yeni sahibi ABD´li iş insanı Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum olurken, kulübün Abramovich döneminden kalan borcu şaşkınlık yarattı.

Spor
11 Mayıs 2022 Çarşamba

İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea, Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin karşılığında satın alındı. İngiliz kulübünün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Todd Boehly ile beraber konsorsiyum içerisinde Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss’in de bulunduğu kaydedildi.

Bu konsorsiyumun kulübün yüzde 100’üne artık sahip olduğu belirtildi. Ancak İngiliz basınına yansıyan haberlerde Chelsea’nin yeni patronlarını ekonomik açıdan karmaşık bir rapor karşıladı. Geçtiğimiz 19 yıl boyunca Rus milyarder Roman Abramovich’in sahipliğindeki Chelsea’nin her yıl zarar ettiği ortaya çıktı.

19 yıl boyunca hiç kara geçilmediği, tam tersi zararda devam edildiği bildirildi. Normal şartlarda Chelsea’nin Roman Abramovich’e 1,5 milyar sterlin boyutunda bir borcunun olduğu fakat zararın da 828 milyon sterlinde olduğu dile getirildi. Chelsea’deki yeni konsorsiyumun Abramovich’e olan borcu bu zararı göstererek yarı yarıya azaltmaya çabalayacağı aktarıldı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrası İngiltere’de yaptırımlara uğrayan Roman Abramovich, Chelsea’yi elden çıkarmak zorunda kalmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün