Bir yıldız doğuyor

19 yaşındaki İspanyol Carlos Alcaraz, tenis tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Madrid´da ATP Masters şampiyonu olan Alcaraz, deyim yerindeyse, kortun tozunu attırıyor.

Yakir MİZRAHİ Spor
11 Mayıs 2022 Çarşamba

19 yaşındayken ne yapıyordunuz, hatırlıyor musunuz?.. Belki zaten bu yaşlardasınız, belki hâlâ yakınlarındasınızdır. Ya da 19 yaşı geçeli biraz zaman olmuştur… Fark etmez, bu dönemde deli dolu gençlik çağınızda olduğunuz kesin. Kanınızın kaynadığı, çevre duyarlılığınızın arttığı fakat ne olursa olsun “on” ile başlayan bir yaştaydınız. İşte o yaşta bir genç, şimdilerde tenis tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. Adı Carlos Alcaraz. İspanyol. Hatta kimilerine göre yeni Rafael Nadal. Kortun, deyim yerindeyse, tozunu attırıyor.

Alcaraz, nisan ayında Miami’de, geçtiğimiz hafta sonu da Madrid’de ATP Masters şampiyonu oldu. Henüz 19 yaşında. Tenisin yaşayan efsaneleri Rafael Nadal’ı çeyrek finalde, Novak Djokovic’i de yarı finalde eledi. Finalde de Alexander Zverev’i sahadan sildi 19 yaşındaki İspanyol tenisçi. Son olimpiyat şampiyonunu sadece 62 dakika süren karşılaşmada iki set sonunda mağlup eden Carlos Alcaraz, Zverev’e toplam dört oyun kazanma şansı tanıdı. Bu muhteşem başarısıyla ikinci ATP Masters şampiyonluğunu elde eden 2003 doğumlu tenisçi, yaş günü haftasında harikulade bir hediyenin de sahibi oldu.

Sadece bir yıldaki yükseliş

Dört numaralı seri başı Nadal’ı, bir numaralı seri başı Djokovic’i ve üç numaralı seri başı Zverev’i art arda hüsrana uğratan Alcaraz, bu başarıya bir ATP turnuvasında imza atan en genç tenisçi olarak da adını hafızalara kazıdı. Kariyerinde oynadığı 61 maçı kazanan, 21 karşılaşmayı da kaybeden İspanyol raket, 50 galibiyet sayısına 70. müsabakasında ulaştı ve bunu başaran en genç tenisçi oldu. Bununla birlikte Madrid Açık Tenis Turnuvası öncesi dokuzuncu basamakta yer alan Carlos Alcaraz anavatanında elde ettiği zaferle birlikte altıncı sıraya çıktı. Sadece bir yıl önce dünya sıralamasında 120. basamakta yer alan bir tenisçi için “hiç de fena olmayan” bir çıkış yakalamış gibi görünüyor.

Bir zamanlar bir çocuk olarak tribünden izlediği Madrid Açık Turnuvası’nda bu kez korta çıkıp raket sallayan ve üstelik dünyanın en iyi tenisçilerini dize getirip 19 yaşına girdiği hafta şampiyonluk yaşayan Carlos Alcaraz, buna karşın hâlâ alacak çok yolu olduğunu belirtiyor. “Çocukken ilk tenis oynamaya başladığımda bu seviyelerde olabileceğimi hayâl bile edemezdim. Çok çalıştım ve çok antrenman yaptım. Fakat halen geliştirmem gereken bazı yönlerim var. Bunun bir sınırı ya da limiti yok. Nadal’a, Federer’e, Djokovic’e bakın; her geçen gün kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Bu yüzden en iyiler ve halen zirvedeler. Çünkü çalışmayı ve gelişmeyi sürdürüyorlar. Benim de bunu yapmam, gelişimimi sürdürmem gerekiyor” ifadeleriyle anlatıyor hislerini Alcaraz.

Bir yıldız doğuyor teniste. Hatta belki de doğdu, ilk adımlarına tanıklık ediyoruz. Başarının temelinin çalışmaktan ve kendini geliştirmekten geçtiği gerçeğini unutmayan her bireyin yanında olmaya devam. Vamos Carlos!..

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün