GKD´de dans ve Anneler Günü buluşması

Uzun yıllardır süregelen bir gelenekten GKD´de dans etmek. ´Hacı´, ´Damdaki Kemancı´, ´On´la Yaşamak´, ´Mucizeler Sofrası´ ve daha niceleri GKD salonlarına nefes oldu. Yüzlerce gencin kalbinin aynı anda çarpmasına vesile oldu. İzleyen ailelerin gururu oldu. 

Feride PETİLON Toplum
11 Mayıs 2022 Çarşamba

GKD’de dans etmek adeta bir gelenek haline gelmişti. Ta ki pandemiye kadar. Gençler bu süreçte müzik ve folklor ile sadece ekran karşısında buluştu; el ele dans etme keyfinden uzak kaldılar. Kısıtlamaların yavaş yavaş hafiflemesinin ardından bu yıl gençler Kalamış Wyndham Otelinin salonunu Tef Night için doldurdu. Sadece gençler de değil, çocuklar, anne-babalar ve hatta büyükler de bu coşkuya dahil oldu. Etkinliğe İzmir Liga gençleri de katıldı. Etkinlikte Miniks Ulus Özel Musevi Lisesi 1. Karma Ana Okulu Yeldeğirmeni Raşel Levi Yerleşkesinin ve Burgazada Tatil Evinin de tanıtımı yapıldı.

GKD gençleri için Anneler Günü Or Yom ziyareti ile başladı. Belki kendi annelerinin gününü bile kutlayamadan erken saatlerde yola çıkan gençler, yaşlılarımızın yüzünde büyük bir tebessüm oluşturdu. Liga Gençlik Başkanı Rayka Musafir’in çaldığı ukulele ve tüm katılanların söylediği şarkılarla keyifli vakit geçirdi.

Or Yom ziyareti sonrası istikamet Wyndham Otel oldu. Yoğun bir katılımın gözlendiği faaliyet, GKD Dans Sorumlusu Lara Halet ve dans ekibinin miniklere öğretisiyle başladı. Belki de bu etkinliğin en büyük özelliği çocuk yaşta GKD’de dans edenlerin bugün kendi çocuklarıyla dans etmeleri oldu. Katılımcı sayısının artması ile TEF arşivi çalınmaya başladı. Güzel yüzler ve yorgun bedenler için verilen ikramların ardından müzik coşturmaya devam etti. GKD Gençlik Başkanı Talya Ergüllü’nün tüm misafirlerimize katılımları için teşekkür etmesiyle faaliyet son buldu. 

Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere sözleşen gençler çok mutluydu. GKD ruhu, mekandan bağımsız devam ediyor.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün