İngiltere Kilisesinden 800 yıllık Yahudi karşıtı yasaları için özür

İngiltere Kilisesi, pazar günü, 800 yıl önce kabul edilen ve Yahudilerin yüzlerce yıl önce krallıktan kovulmasına yol açan Yahudi karşıtı yasaları için özür diledi.

Dünya
9 Mayıs 2022 Pazartesi

İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis ve Canterbury Başpiskoposu Justin Welby'nin Oxford'daki Christ Church Katedrali'nde katıldığı özel bir ayinde, 1222'de kabul edilen Oxford Sinodu (Ortodokslarda başpiskopos ve ona bağlı piskoposlardan oluşan kurul) yasası görüşüldü.

İngiltere, 800 yıl önce Yahudiler ve Hristiyanlar arasındaki sosyal etkileşimleri yasaklayan, Yahudilerin bazı mesleklerden men edilmesini ve ülkeden sınır dışı edilmesine neden olan Yahudi karşıtı yasa için özür diledi.

Başpiskopos Welby yaptığı açıklamada, "Bugün yapılan yanlışı hatırlamak, tövbe etmek ve yeniden bir araya gelmek için büyük bir fırsat. Günümüz Hristiyanlarının Yahudi karşıtlığını reddetmeleri için dua edelim" dedi.

Welby ayrıca Hristiyanların utanç verici eylemleri için tövbe etme ve Yahudi toplumu ile ilişkilerini olumlu bir şekilde yeniden inşa etme zamanının geldiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün