Romanya´dan Holokost Kurtulanı 15 bin kişiye tazminat

Romanya hükümeti II. Dünya Savaşı sırasında zulüm gören yaklaşık 15 bin Rumen Yahudi´ye tazminat olarak emekli maaşı vermeye başlayacağını açıkladı.

Dünya
5 Mayıs 2022 Perşembe

Holokost Kurtulanları Hakları Kurumu’nun Romanya hükümetiyle yaptığı uzun müzakere sürecinin ardından, 1940 ve 1945 yılları arasında Nazi zulmüne uğrayan ve halen Romanya vatandaşı olan Holokost mağdurları, İsrail veya diğer ülkelerden aldıkları tazminatlara ek olarak Romanya hükümetinden emekli maaşı almaya hak kazandılar.

Önümüzdeki birkaç gün içinde imzalanacak ve yasal geçerlilik kazanacak olan anlaşma ile Holokost Kurtulanlarına aylık 300 ila 750 dolar arasında ek emekli maaşı verilecek.

İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı Meirav Cohen, Holokost Kurtulanlarının ömürlerinin uzun yıllar devam edemeyeceği için tazminatların ödenmeye başlamasının acil bir görev olduğunu belirtti. Cohen, ‘‘Mağdurların ekonomik durumunu iyileştirmek, onlara verilen hizmetleri zenginleştirmek ve onurlu bir şekilde yaşlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün