Star Trek senaristi Harold Livingston vefat etti

İsrail Hava Kuvvetleri´nin kurucularından, Star Trek senaristi Harold Livingston perşembe günü 97 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya
29 Nisan 2022 Cuma

Renk körlüğü nedeniyle pilot olamayan Livingston, II. Dünya Savaşı'nda ABD Ordusu Hava Kuvvetleri'nde radyo operatörü olarak görev yaptı.

Trans World Airlines'da çalışan bir arkadaşı, 1948'in başlarında, Filistin'deki Yahudilere silah taşımaya yardım etmesi için onunla temasa geçti.

Livingston ilk olarak, İsrail'in Bağımsızlık Savaşı'nın büyük bir bölümünde ihtiyaç duyulan uçakları, silahları ve mühimmatı İsrail Savunma Kuvvetleri'ne getiren yarı bağımsız bir birlik olan Hava Taşımacılığı Komutanlığında görev yaptı.

Service Havayolları’nın sahibi olan Yahudi asıllı Amerikalı pilot Irwin Schindler ile bir araya gelen Livingston, İsrail Hava Kuvvetlerine katılan ilk isimlerden biri oldu.

İsrail Devleti’nin kurulmasından sonra ABD’ye dönen Livingston, İsrail’e yardım etmek için gönüllü olan Amerikalı havacılar hakkında ‘Dünyanın Kıyıları’ isimli romanı yazdı. 1960'larda ve 1970'lerde ‘Görevimiz Tehlike’ ve ‘Altı Milyon Dolarlık Adam” da dahil olmak üzere birçok dizide senaristlik yaptı.

Livingston 1979’da ise, gişe rekorları kıran ‘Star Trek: The Motion Picture’ın senaryosunu yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün