Renan Koen´den Türkiye´nin Washington Büyükelçiliğinde konser

Piyanist, besteci, soprano ve müzik terapisti Renan Koen, Türkiye´nin Washington Büyükelçiliğinde konser verdi.

Toplum
28 Nisan 2022 Perşembe

Renan Koen, New York'taki dünyaca ünlü konser salonu Carnegie Hall'da ‘Auschwitz'ten İlahiler’ adlı konserinin dünya prömiyerini yaptıktan sonra Washington'a geldi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde bir konser veren Koen'e, ünlü orkestra şefi ve Devlet Sanatçısı Gürer Aykal'ın ABD'de kurduğu orkestrası ‘New Manhattan Sinfonietta’ da eşlik etti.

Holokost kurbanlarının anıldığı konserde, Ulvi Cemal Erkin ve Ali Darmar gibi Türk sanatçıların yanında Viktor Ullmann, Gideon Klein ve Josima Feldschuh gibi Holokost'ta katledilen müzisyenlerin eserleri de icra edildi.

Konsere, Washington çevresinde yaşayan Türk toplumunun yanı sıra Yahudi ve Sefarad toplumu üyeleri, Amerikan Sefarad Federasyonu Direktörü Jason Guberman, Sefarad Yahudileri Kardeşlik Vakfı Başkanı Ethan Marcus, ABD'li üst düzey kamu görevlileri, Washington'da diplomatik çevreler, kültür ve sanat camiasından isimler katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Türkiye'nin Holokost sırasında Yahudilere yaptığı yardımları anımsatarak, Türk ve Yahudi toplumları arasındaki dostluğu vurguladı.

Konserin ardından misafirlere iftar yemeği düzenlendi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün