İsrail´den Holokost´la ilgili bilgi veren çevrimiçi platform

İsrail Eğitim Bakanlığı, 10. ve 11. sınıftaki lise öğrencileri için gelecek eğitim-öğretim yılının başında uygulanacak yeni bir müfredat geliştirdi.

Dünya
27 Nisan 2022 Çarşamba

İsrailli tarih öğretmeni Amos Raban, dijital alanda pedagoji, bağımsız öğrenme ve alternatif değerlendirme biçimlerini birleştiren programın geliştirilmesine yardımcı oldu.

Tel Aviv'de Kibbutzim Eğitim ve Teknoloji - Sanat Koleji'nde pedagoji dersi veren Raban, şu anda öğretmenleri Holokost hakkında bilgi veren ‘Diamond 3.0 Hybrid History’ platformunu kullanmaları için eğittiğini belirtti.

Raban, yeni platformla birlikte Holokost hakkında bilgi verirken ders kitapları yerine, resimler, videolar ve grafikler kullanılacağını ifade etti.

Raban, "Artık her şey dijital, hatta farklı beceriler için eğitici videolar içeren bir YouTube kanalımız da var" dedi.

İsrail Eğitim Bakanlığı oluşturulan bu yeni platformun yanı sıra öğrencilerin eğitim alırken daha fazla aktifleşmesini istiyor. Bakanlık öğrencilerden sadece öğrendiklerini okumak veya yazmakla kalmayıp videolar oluşturmalarını ve bunları çevrimiçi olarak yüklemelerini isteyecek. Bakanlık ayrıca sınavların da artık kitaplar açık şekilde yapılacağını açıkladı.

Raban yeni müfredat hakkında yaptığı açıklamada, “Kültürün nasıl değiştiğini anlamazsanız, bilgileri yeni nesillere aktaramazsınız. Öğrencilerin kitap okumalarını istiyoruz ama kültür değişiyor. Akıllı telefonları hem okumak hem de yeni içerikleri üretmek için kullanabiliriz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün