“Bir Daha Asla” demek için buluşuyoruz

Yom Aşoa Holokost´u anma töreni, bu yıl 28 Nisan Perşembe günü gerçekleşiyor.

Toplum
27 Nisan 2022 Çarşamba

II. Dünya Savaşı sırasında, farklı gruplara mensup milyonlarca insan ve 1,5 milyonu çocuk, 6 milyon Yahudi sistematik olarak Naziler tarafından öldürüldü. Bu felaketi anmak ve öldürülenlerin anılarını yaşatmak için 28 Nisan Perşembe günü önce Alef gençlerinin büyük bir özenle hazırladıkları ve Neve Şalom Kültür Merkezi'nde sergilenen sergi gezilecek. Ardından Neve Şalom Sinagogunda Anma Töreni yapılacak.

Çok yakın tarihimizde yaşanan böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması ve hep beraber “Bir Daha Asla” demek için törende bir arada olalım. 

‘Tarihin Kara Karesi Sergisi!

ALEF GENÇLERİ 

Karakare Komisyonu, Alef Gençleri önderliğinde uzun süredir var olan ve Holokost farkındalığını artırmak adına geliştirilen bir projedir. Misyonu soykırım ve toplumdaki antisemitizm hakkında farkındalık yaratmak, unutmamak, unutturmamayı öğretmektir. Bunu amaçlarken, her yıl farklı projeler ortaya koymaktalar.

İlk kurulduğu günlerden itibaren toplumumuzun kaybettiklerini hatırlamasını ve unutmamasını amaçlayan nesneler tasarlayan Karakare, bunu soykırım hakkında gençlerin farkındalığını artıran "Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP)" adı verilen bir günde hazırlamakta ardından Şalom Gazetesi aracılığıyla topluma ulaştırmakta. Ayrıca düzenlediği film gösterimleri ve hazırlanan videolar aracılığıyla da toplumda farkındalık yaratmayı amaçlamakta. 

Geçen sene ise Karakare; COVID-19 tedbirleri kapsamında, var olan hedeflerini daha da büyütüp Alef binası içinde sanal ortamda tasarlanmış bir müze ile karşınıza çıkmış ve oldukça geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştı. Bu sene ise gençlerin oluşturduğu gerçek bir Holokost sergisi ile hedeflerini gerçekleştiriyorlar.

Size zamanda bir yolculuk yaptıracak ‘Tarihin Kara Karesi’ sergisi Neve Şalom Sinagogunun alt katında yer alıyor. Sergi, 8 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Geçmişimizi bilmezsek, geleceğimizi göremeyiz. Bu gibi tarihlerin tekrarlanmasına asla izin veremeyiz. Bunun için, farkında olmalıyız!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün