Zorlu PSM EFG Londra Caz Festivali´ni ağırlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Nisan 2022 Çarşamba

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, EFG Londra Caz Festivali’ni, festivalin 30. yıl dönümünde ‘LondonX İstanbul’ isimli özel bir caz projesiyle ağırlayacak. London X İstanbul, İngiliz caz sahnesinde çığır açan sanatçıları Zorlu PSM sahnelerinde konuk ederek İngiltere'nin yükselen yeni seslerini İstanbul’a taşıyacak. Sons of Kemet, Nubya Garcia, Kokoroko, Jordan Rakei ve Binker&Moses heyecan verici performanslarıyla 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de sahne alacak. London X İstanbul kapsamında dünya caz sahnesinin ünlü müzisyenleri dinleyicilere keyifli ve unutulmaz anlar yaşatacak. Biletler passo.com.tr'de.

 Mekânsal Monologlar

One Arc Gallery, 10 Haziran’a kadar Can Özal’ın ‘Mekânsal Monologlar’ başlıklı solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Can Özal’ın mekân-heykelleri, tanıdık olanla bildik olan arasında inşa edilmişler. Mekân- heykeller, daha az gerçek, daha çok düş halleriyle Özal’ın bedeni vasıtasıyla kurguladıkları olup bildiklerimiz bilmediklerimizle çarpışır, gördüklerimiz görmediklerimize dönüşür. Özal’ın heykelleri mimari bir yapıya ve ona bağlı zamana temas ederken çoğunda varolan merdiven metaforuyla varışa ve çabaya işaret eder. Daha yükseğe, daha iyiye, daha güzele, daha kutsala daha yüceye… Sanatçının mekân- heykelleri içi ve dışı birbirine geçmiş, hakikatin yokluğu ve varlığını aynı anda taşıyan, boşluğa adanmış anıtlardır.

‘Bugünkü Program’ Versus Art Project’te

Can Aytekin’in ‘Bugünkü Program’ isimli sergisi, 21 Mayıs’a kadar Versus Art Project’te izleyiciyle buluşuyor. İlham noktasını Yeşilçam’dan, özellikle afişlerden, lobi fotoğraflarından ve sinema fenerlerinden (büyük boyutlu film posterleri) alan sergi, efemera malzemeye odaklanıyor. Aytekin, serginin odağına Yeşilçam sokaklarını yerleştiriyor. Galerinin bulunduğu Hanif Han ve üzerinde yer aldığı sokak, çevredeki eski sinemalar ve kafeler hafıza ve mekân arasındaki diyalogu sergiye taşıyor. Brikolaj üretim ve figüratif hikâye anlatıcılığından beslenen sergi, izleyiciyi de bu tecrübeye katılmaya davet ediyor.

Alexei Volodin geliyor

30 Nisan akşamı, Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed', günümüzün en iyi piyanistlerinden Alexei Volodin’i ağırlıyor. Bugün dünyanın en büyük orkestraları ve en önemli şeflerinin gözde piyanistleri arasında yer alan Volodin, Zürih'te düzenlenen dünyanın en prestijli yarışmalarından ‘Geza Anda Uluslararası Piyano Yarışması’nda kazandığı ‘Birincilik Ödülü’ ile tanındı. İstanbul Resitallerinin düzenlediği konserde sanatçı teknik dehası ve duygu yüklü tuşesiyle Rachmaninov ve Mussorgsky’nin eselerinden bir seçki seslendirecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün