İstanbul´a yeni mini bir sanat fuarı

Contemporary İstanbul, Akbank Sanat sponsorluğunda ´CI Bloom´ ismini verdikleri ve 23 yerli galerinin katıldığı mini bir sanat fuarı ile mayıs ayında sanat ortamında baharı coşturmaya hazırlanıyor.

Dalia MAYA Sanat
27 Nisan 2022 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta The Marmara Taksim’de düzenlenen basın toplantısında 12-15 Mayıs tarihlerinde Tersane İstanbul’da ‘CI Bloom’ fuarının tanıtımı yapıldı. Tanıtım esnasında pandeminin sanat piyasasına olumlu etkilerinden bahseden CI YK başkanı Ali Güreli, CI Bloom’un bu ilk versiyonunda NFT pazarı için de önemli bir araştırma, bilgilenme ve anlama ortamı yaratmayı hedeflediklerini belirtti. 

Fuara katılan galerilerin dışında, MoCDA’nın (Museum of Contemporary Digital Art) direktörü olarak görev yapmakta olan Serena Tabacchi tarafından küratöryel çalışması yapılacak 28 eserlik bir NFT sergisi oluşturulacağını belirten Güreli konuşmasında, “Yüksek gelir grubu koleksiyoncuların yüzde 88'inin gelecekte NFT bazlı sanat eserleri satın almakla ilgilendiğini, yüzde 4'ünün ise hiç ilgilenmediğini” dile getirerek Mayıs fuarının konferans konularının da NFT üzerine planladığını belirtti. Fiziksel karşılığı olmadığı söylenen, elle tutulamayan bir sanat eserini koleksiyonerin neden satın aldığı sorusundan başlayarak, kripto yolculuğunuza başlamak, NFT pazarında öz güvenle gezinebilmek için ya da NFT’lere hukuki yaklaşımları öğrenmek, pazar yerleri yanı sıra Metaverse’in sanat piyasasında neden önemli olacağı konusunda fikir sahibi olmak adına genel ve detaylı bilgi edinebilmek üzere takvimlerinize not edebilirsiniz.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün