İsrailli influencer´lar Yom Aşoa´da Holokost Kurtulanları ile buluşuyor

Meta ve İsrailli yardım kuruluşu Latet, İsrail´in en ünlü influencer´larının (sosyal medya içerik üreticisi) Instagram´da Holokost Kurtulanları´nın hikayelerini paylaşacakları bir Yom Aşoa Anma Günü etkinliği düzenleyecek.

Dünya
26 Nisan 2022 Salı

Bu yıl 27 Nisan’a denk gelen Yom Aşoa, Holokost’ta 6 milyon Yahudi’nin öldürülmesinin anıldığı gündür.

Meta ve Latet, Yom Aşoa Günü’nde yapacakları etkinlikle yoksulluk içinde yaşayan ve kötü durumda olan Holokost Kurtulanları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

İsrail'in önde gelen sanatçıları ve içerik üreticileri, Holokost Kurtulanlarıyla bire bir toplantılar yaparak II. Dünya Savaşı sırasındaki hayatları ve bugünkü yaşamları hakkında bilgi edindiler. İçerik üreticileri 27 Nisan'da Holokost Kurtulanları ile yaptıkları görüşmeleri Instagram Hikayelerinde yayınlayacaklar.

Meta ve Latet geçen yıl da aynı projeyi yapmış ve 3,1 milyondan fazla izleyiciye ulaşıp 152 bin dolar bağış toplamıştı.

Meta'nın İsrail Müdürü Adi Soffer-Teeni, "Bugünlerde tarih kitaplarının sayfalarından çıkmak ve Holokost Kurtulanları’nın hikayelerini orijinal kaynaktan duymak için belki de son şansımız. Bir nesil yok olmak üzere ve gelecek nesillere yaşananları aktarmalıyız’’ dedi.

İsrail Sosyal Eşitlik Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail bugün yaklaşık 50 bini devletten ek gelir alan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve ekonomik sıkıntı içinde yaşayan 165.800 Holokost Kurtulanı’na ev sahipliği yapıyor.

2021'de yaklaşık 15.324 Holokost Kurtulanı vefat etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün