“Hata yapmaktan korkmayın çünkü her hata bir öğrenme fırsatıdır”

Yumi İbrahimzade, binlerce kişinin katıldığı uluslararası yazılım yarışması FlowFest´te birinci olarak, alanında, dünya çapında tanınan bir isim oldu.

Söyleşi
20 Nisan 2022 Çarşamba

Edna Sarfati

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Yumi İbrahimzade, 1991 İstanbul doğumluyum. Ulus Özel Musevi Lisesinden mezun olduktan sonra lisansımı ve yüksek lisansımı İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde yaptım. Üniversite sonrasında bir süre kurumsal bir şirkette Salesforce üzerinde çalıştım. 2017 yılında İsrail'e taşındım ve yaklaşık beş senedir AllCloud adında uluslararası bir şirkette çalışıyorum.

Çalıştığınız şirketi ve yaptığınız işi biraz anlatır mısınız?

Salesforce dünyanın en büyük CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) yazılımını geliştiren şirketidir. Şirketler Salesforce yazılımını kullanarak satış, servis, pazarlama, ticaret gibi birçok farklı alandaki süreçlerini takip edip bu süreçlerini geliştirebilmek. Salesforce esnek altyapısı sayesinde hemen hemen her türlü ihtiyaca göre uyarlanabiliyor. Ben de Salesforce'un İsrail'deki en büyük partneri olan AllCloud adındaki uluslararası bir şirkette ‘Solution Architect’ olarak çalışmaktayım. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre Salesforce yazılım projeleri yapıyoruz.

Salesforce neredeyse sonu olmayan, çok geniş ve esnek bir platform. Kendi içerisinde birçok alanı var. Bu nedenle Salesforce alanında uzmanlık seviyenizi kanıtlayan ve sınavlarla alabileceğiniz sertifikalar var. Şu an itibarıyla 20 Salesforce sertifikam var, bu da beni İsrail'deki (ve Türkiye'deki) en fazla sertifikalı kişi yapıyor.

Salesforce benim için bir işten daha fazlası, artık hobim oldu diyebilirim. İş saatlerim bitince her akşam kendimi geliştirebilmek için Salesforce'da otomasyonlar yapıyorum ve Salesforce ile ilgili farklı farklı konulara çalışıyorum. Salesforce'un içerisinde ‘Flow’ adında kod yazmadan yazılım yapmaya yarayan bir araç var. Bu ana uzmanlık alanım ve sadece bu konu üzerine gönderiler yazdığım salesforcetime.com adında bir blogum var.

Sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla dünya çapında bir yarışmada birinci olmuşsunuz. Bize kısaca anlatabilir misiniz?

Daha önce de bahsettiğim gibi, Salesforce'un Flow adında benim de uzmanlık alanım olan, çok güçlü bir otomasyon aracı var. Şu anda Salesforce hakkındaki en popüler ürün bu diyebilirim. Herkes bu alanda kendini geliştirmeye çalışıyor.

Kısa bir süre önce bu alandaki ünlü kişiler FlowFest adında internet üzerinden bir yarışma düzenledi. Binden fazla kişi başvurdu ve sadece yüz yarışmacı seçildi, ben de bu seçilen yarışmacılardan biriydim. Sonucunda FlowFest'i dünya birincisi olarak tamamladım. Kazandığım ödül, bu ünvana sahip olmak çok güzeldi.

Bu yarışmayı kazanmanın size ve kariyerinize ne gibi bir etkisi oldu?

Öncelikle bu yarışmayı kazanarak genel anlamda bu alanda tanınır oldum. Salesforce Flow denildiğinde dünya çapında en iyilerden biri olarak kabul ediliyorum artık. Birçok kurumdan projelerinde yer almam için teklif aldım, bazı bilinir internet sitelerinde yazılarım yayımlandı, konuşmacı olarak katıldığım eğitimlere yüzlerce kişi katıldı ve kendi iş yerimdeki konumum yükseldi. Bir sonraki yarışmaya ise jüri olarak katılmam için teklif aldım. Bu alandaki tanınmış kişilerle birlikte jüri kadrosunda olmak benim için gerçekten çok gurur verici.

Kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere bir tavsiyeniz var mı?

Bu tip alanlarda kendini geliştirmek isteyenlere tavsiyem mümkün olduğunca uygulama yapmaları. Okuyarak öğrenmek tabii ki de önemli olsa da, uygulama yapmadan bu alanı tam olarak öğrenmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Öte yandan hata yapmaktan asla korkmayın çünkü her hata bir öğrenme fırsatıdır. Bu alanda ilerlemek isteyen ve sorusu olanlar bana her zaman sosyal medya (özellikle LinkedIn) üzerinden ulaşabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün