Türkiye´nin ilaç patent lideri Santa Farma

Patent Effect firmasının 2021 yılının ilk 11 ay verileri ile hazırladığı “2021 yılında Tescil Edilmiş Avrupa Patent Başvurusu (EP) Sayısına Göre Liderlik Tablosu” açıklandı. Santa Farma İlaç 3 Avrupa Patenti (EP) tescili ile 12. sırada yer aldı.

Toplum
14 Nisan 2022 Perşembe

Erol Kiresepi’nin yöneticiliğini yaptığı Santa Farma İlaç, sahip olduğu know-how kapasitesi, inovatif ürün geliştirme sistematiği ve yaklaşımı ile Türkiye’de listeye girebilen tek ilaç firması oldu.

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma İlaç, her yıl geliştirdiği ve 2022 yılı itibariyle 60’tan fazla patent ve patent başvurusundan oluşan patent portföyü ile birlikte 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 44 bin metrekare kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün