İstanbul Fringe Festival sunar!

Tuna SAYLAĞ Sanat
13 Nisan 2022 Çarşamba

İstanbul Fringe Festival, 22 Nisan’da Fringe Kısalar konseptiyle üç dans gösterimini tek etkinlikte buluşturuyor. Ariel Rivka Dance'ın, Ariel Grossman küratörlüğündeki ‘Unorthodox ve ‘Rust’ gösterimleri ile Chiara Giorda koreografisiyle sahnelenen ‘What was that you said? Hann Sahne’de gerçekleşecek Fringe Kısalar'da! Klezmer müziği geleneğinden ilham alan ‘Unorthodox’, Netflix dizisine de uyarlanan aynı adlı kitaptan esinlenerek sahneye kondu.

Doğa Nerede?

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki başlıca sosyal yatırımı olan Sanata Bi Yer ve HAN Spaces iş birliği ile açılan ‘Doğa Nerede?’  sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Sergi, karbon salınımı, doğa tahribatı ve şehrin trafik yükünün azaltılmasını da amaçlayarak İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası’nda iki ayrı noktada bulunan HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde 31 Mayıs’a kadar eş zamanlı ziyaret edilebilir.  Sergide; Abdulgani İlhan, Aylin Erdem, Ayşenaz Çubukçu, Berrak Zeynep Yılmaz, Ece Maria Aslanbey, Eyhan Çelik, Hilal Özdemir, İbrahim Deniz Tavlıbıyık, İlayda Çorlu, İrem Terzi, Safiye Otman, Semiha Adsız, Şeyma Lakot, Tuğçe Çakal, Tuğçe Şen, Yağmur Demir ve Yağmur Kevser Barutçu olmak üzere 17 genç sanatçının çalışması yer alıyor.

 ‘Hafıza Kalıntıları’ Summart'ta

Sanatçı Ahmet Aydın Atmaca'nın heykelleri ve desenlerinin bir arada olduğu Hafıza Kalıntıları’ başlıklı solo sergisini 30 Nisan’a kadar Summart’ta görebilirsiniz.
Sanatçının heykellerine eşlik eden desenler kökleşen unutmanın envanteri olup aralarında ayrılık içinde bir özdeşlik vardır. Bu durumun yarattığı kesişme her seferinde unutmanın kaydını hatırlatır. Heykel mi desenden desen mi heykelden yola çıktı sorusu akla düşse de, her iki üretim de kendinden çıkışı kendine dönüşü ve bunun tam tersini düşündürür. Hafıza Kalıntıları, unutmanın katılaşan bir akışkanlıkla yeryüzünü sardığı, sararken tüm heybetiyle köklendiğini anlatan bir sergi…

‘Küresel İkaz’ Sergisi Küresel Isınmaya Dikkat Çekiyor

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) Murat Germen'in küresel ısınma, iklim krizi, insanların doğaya zararını fotoğraflar ile amacıyla oluşturduğu ‘Küresel İkaz’ adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. ‘İyi Bak Dünyana’ sloganı ile daha sürdürülebilir bir dünyanın savunuculuğunu üstlenen Kale Grubu, sanatçı Murat Germen sergisi ile bu durumun ciddiyetini gözler önüne sererek farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Norveç, Svalbard Adası ve Grönland’da çekilen fotoğraflardan oluşan toplam 17 fotoğrafın yer aldığı ve ilk defa sergilenecek olan ‘Küresel İkaz’ adlı sergi, 30 Nisan tarihine kadar KTSM’de görülebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün