Uluslararası Barok Müzik Festivali CRR´de başlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
6 Nisan 2022 Çarşamba

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 13-18 Nisan tarihleri arasında ‘Uluslararası Barok Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Söyleşi, sergi, fuaye konseri ve ustalık sınıfı çalışmalarının yer alacağı festivalde tarih sırasıyla Otto Barok, Accademia Bizantina, Albrecht Mayer Selim Aykal Deutsche Oper Berlin, Les Essences, Darmstadt Barok Solistleri ve Spellbound Dance Company gibi topluluklar konser verecek.

***

Arzu/Desire

Stijn Ank’ın ‘Arzu/Desire’ başlıklı sergisi, 30 Nisan’a dek Öktem Aykut’ta izlenebilir. Belçikalı heykeltıraş Stijn Ank’ın Türkiye’deki bu ilk sergisi, sanatçının 2009-2021 yılları arasında ürettiği eserlerden bir seçki sunuyor. Ank heykel, rölyef ve mekâna mahsus büyük ebatlı yerleştirmelerinde kendisine has alçı kullanımı ile tanınmakta. Sanatçının eserleri, madde ve boşluk arasındaki ilişki ile çağdaş heykelin kendisini mekâna göre tanımlayışına dair birer araştırma olarak ele alınabilir.

***

Salon Sessions: Barış Demirel, Echo, Tomer Katz

Barış Demirel, Echo ve Tomer Katz, Salon’u bir hafta boyunca stüdyo olarak kullanarak yeni şarkılar üretip, bir haftanın sonunda bir jam session ile 9 Nisan’da seyirci karşısına çıkacaklar.

Alternatif sahnenin başarılı trompet sanatçılarından, şarkıcı ve şarkı yazarı Barış Demirel, “Barıştık Mı?” projesiyle 2011’de karışımıza çıktı. 2015’de yayımladığı ilk albümü “T.E.A.R”ı,  2018’de “FAIL PLAY” ve 2021’de ilk solo albümü “Mutluluklar” izledi. Mutluluklar’ı sayısız prodüksiyonda birlikte yer aldığı hip-hop prodüktörü Da Poet ile kaydetti. Bu albümü Kadebostany ve Deniz Tekin düetleri ve remix’leriyle renklendirdi. Demirel, yakın zaman önce 2022’de yayımlayacağı yeni albümün müjdesini verdi.Echo, İsrail’in son zamanlarda en çok aranan kadın rapçilerinden biri. Tıpkı Barış Demirel gibi ortak bir projeyle, Echo & Tito’yla müzik hayatına atıldı ve İbranice hip-hop parçalarıyla dolu ilk solo albümünü 2021’de çıkardı.Yine İsrail’den Tomer Katz, delta blues, caz ve gospel gelenekleriyle büyüyen ve müziğinde bu türlerle samimi bir ilişki kuran bir şarkı yazarı, prodüktör ve kültürel pastiş ustası. D Fine Us adlı grubuyla yakaladığı soul ve R&B ağırlıklı müziğiyle son iki yıldır sahneleri dolaşıyor, yeni albümleri “Safe to Disconnect”i duyurmanın mutluluğunu yaşıyor. "Dissmesd" isimli popüler İsrail ulusal tv programının soundtrack müziğini üretiyorlar, "Oh My Life" isimli şarkıları yerel ve dünya çapındaki birçok çalma listesinde yer alarak en başarılı şarkılardan biri oldu. Şu an 2. sezon üzerinde çalışmaya devam ediyorlar ve birçok sürpriz de yolda.

Son dönemde yaptıklarıyla müzik dünyasında adlarını duyuran üç isim, bu ilk buluşmalarında hip-hop ağırlıklı, kültürlerarası ve özgün melodileri yalnızca Salon’da dinleyicileri ile buluşturacaklar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün