Edirne ve Bat-Yam kardeş şehir oldu

İsrail´deki Türkiyeliler Birliği´nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle İsrail´e giden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot ile Dostluk ve İşbirliği Mutabakat Anlaşması imzaladı.

Toplum
31 Mart 2022 Perşembe

Eski Edirnelilerle bir araya geldi

2022 Edirne Yılı kapsamında, beraberindeki 18 kişilik bir heyetle, İsrail’e bir ziyaret düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ziyaretini sosyal medyadan ayrıntılarıyla paylaştı. İsrail’de yaşayan Edirnelilerle buluşan, Edirne Lisesi mezunlarıyla buluşan, ülkenin önemli kültürel mekanlarını gezen Başkan Gürkan, önemli bir anlaşmaya da imza attı.

Birçok alanda iş birliğinin yolu açıldı

Bat-Yam Belediyesine de konuk olan Recep Gürkan, Başkan Tzvika Brot ile tarım, ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Dostluk ve İşbirliği Mutabakat Anlaşmasını da imzaladı. Bu şehir bu anlaşma ile kardeş şehir olurken, Bat-Yam Belediye Başkanı Brot, şehrin sembolik anahtarını konuk Başkan Gürkan’a verdi.

Edirne’ye davet

Türkiyeliler Birliğinin düzenlediği bir geceye de katılan Başkan Gürkan, konuşmasında Edirnelilerin, vefa duygusunu Yahudilerden öğrendiklerini belirtti. Edirnelileri daha sık şehri ziyaret etmeye davet eden Gürkan bu yıl Uluslararası Sefarad Mutfağı Festivali düzenleyeceklerini açıkladı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün