Simon Bolivar Senfoni Orkestrası iki konserle İş Sanat´ta

Tuna SAYLAĞ Sanat
30 Mart 2022 Çarşamba

Venezuelalı orkestra şefi ve eğitmen José Antonio Abreu tarafından bir sosyal dönüşüm hareketi amacıyla kurulan ‘El Sistema’nın yetiştirdiği müzisyenlerin oluşturduğu dünyaca ünlü Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası, 6 ve 7 Nisan’da gerçekleştireceği iki konser ile İş Sanat Konser Salonunda yer alacak. Şef Christian Vasquez yönetimindeki orkestrasının 6 Nisan’daki ilk dinletisinde çellist Poyraz Baltacıgil solist olarak yer alacak. Konserde repertuarında, Dvořák ve Prokofyev’in bazı eserleri seslendirilecek. 7 Nisan’daki ikinci konserin ilk bölümünde ise orkestrayı Andrés David Ascanio yönetecek. İkinci bölümünde batonu yine Vasquez’in devralacak. Bu konserin repertuarı Amerikalı ve Latin Amerikalı bestecilerin eserlerinden oluşuyor.

Metaverse üzerindeki ilk Mimar Sinan Fotoğraf Sergisi ‘İstanbul’un Sinan’ı

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi, Sinan’a Saygı Koleksiyonunda yer alan Hakan Hatay’ın Mimar Sinan eserleri fotoğraflarından bir seçkiyle hazırlanan ‘İstanbul’un Sinan’ı sanal fotoğraf sergisi, eserlerini kentle doğallıkla uyumlayan Sinan’a günümüzün çarpık kentleşme gerçeği ile birlikte bakmayı öneriyor. Sergi, Sinan’ın İstanbul'unun eserlerini dört ana rota ile anlatıyor. Deniz kıyısından tarihî yarımadaya, Haliç’ten su kemerlerine kadar uzanan rotalar, İstanbul silüetinin ve kültürel mirasının mihenk taşlarını Hatay’ın merceğinden gösterirken, günümüze varan hikâyelerine de ses veriyor. 

Artweeks@Akaretler izleyicisiyle buluşuyor

30 Mart’ta Bilgili Holding ev sahipliğinde Akaretler Sıraevler’in benzersiz atmosferinde gerçekleşen Artweeks@Akaretler’in 6. edisyonunda sanatseverlere farklı disiplinlerden pek çok eser sunuluyor. 10 Nisan’da sona erecek olan etkinlik, Akaretler Sıraevler 11,15,17,19,37-39, 55 ve B 2/2-3-4 numaralı binalarında ücretsiz olarak ziyarete açılıyor. Katılımcı galerileri arasında .artSumer, Martch Art Project, Sanatorium, The Empire Project, Galeri Nev İstanbul, Anna Laudel, PİLEVNELİ, Versus Art Project, ArtOn İstanbul, Pi Artworks, MERKUR Galeri, Ferda Art Platform, Mixer Art Gallery, Mine Sanat Galerisi ve Öktem Aykut yer alıyor. Carny.io’nun NFT sergisi ile renklendireceği etkinlik kapsamında, ayrıca Selman Bilal ve Şeli Elvaşvili’nin koleksiyonları da ziyaretçilere özel bir deneyim sunacak.

 

Vakko’dan seramik sanatçılarına övgü

Vakko, başarıları, hayal güçleri, fikir ve vizyonlarıyla dünyayı aydınlatan kadınlardan ilham alan deneyimlerle modayı, ‘8 Kadın’ seramik sergisi aracılığıyla sanatla buluşturdu. Kendi alanında ve sanatında özgün, 8 kreatif kadın sanatçının eserleri Nişantaşı, Zorlu ve Suadiye mağazalarında sergileniyor. Sergi kapsamında Dalya Anter Baruh, Ayşe Tanman, Defne Samman, Pınar Baklan, Beril Nur Denli, Gülsüm Üzel, Mine Ercan Karabeyoğlu ve Müge Eryılmaz’ın yaptığı çalışmalar Vakko Dostları’yla buluşuyor.

İstanbul 74 küratörlüğünde gerçekleşen sergi, 10 Nisan’da sona erecek.

 

‘paperworks’ GALERİ 77’de

 

Kirkor Sahakoğlu’nun ‘paperworks’ isimli kişisel sergisi, 1 Mayıs’a kadar Galeri 77’nin Karaköy’deki mekânında görülebilir. Sergi, eşzamanlı olarak Galeri 77 Instagram ve YouTube kanallarında çevrimiçi olarak da izlenebilecek.
‘paperworks’, pandemi günlerinde üretmek, her şeye rağmen hayata tutunmak nasıl olmalı sorusuna Sahakoğlu’nun verdiği cevaplarla oluşturuldu. Alışılagelmiş çalışma mekânlarının uzağında, alışılagelmiş malzemelerin yokluğunda özüne dönmenin bir kurtarıcı olduğunu keşfeden sanatçı kumaşları, tuvalleri ve hatta her şeyi bir yana bırakıp çok eskilere, çağlar öncesine gidip, kâğıda sığınarak ‘paperworks’ serisini yarattı. Sergi, sanatçının pandeminin başladığı 2020 yılında, üretmeye başladığı kâğıt işler arasından titizlikle seçilmiş 72x72 cm ile 24x24 cm arası farklı boyutlarda kare formlu kâğıt eserlerden oluşmakta. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün