Almanya İsrail´den hava savunma sistemleri almaya hazırlanıyor

Rusya´nın yayılmacı ve saldırgan tutumu Almanya´da da endişeyle takip ediliyor.

Egemen CANTÜRK Dünya
30 Mart 2022 Çarşamba

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası zorunlu askerliği mercek altına alan Almanya’da şimdi de modern hava savunma sistemlerinin alımı gündemde.

Alman askeri uzmanlar ülkenin güvenliği için acilen hava savunma sistemlerinin alınması konusunda birleşiyor.

Özellikle artan tehditleri göz önünde bulunduran yetkililer İsrail’in gelişmiş hava savunma sistemlerini masaya yatırdı. Savunma bütçesinden sorumlu Baş Rapörtör Andreas Schwarz “Rusya'dan gelen tehdide karşı kendimizi daha iyi korumalıyız. Bunun için Almanya çapında bir füzesavar kalkanına ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu. Schwarz hava savunma kalkanı olarak İsrail sistemi Arrow 3’ün en iyi çözüm olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Alman hükümeti Alman ordusuna ek 100 milyar Euro kaynak ayırdı. Bu ek fondan hava savunma sistemlerinin maliyetinin karşılanması planlanıyor.

Bu amaçla Federal Meclis Savunma Komitesi Başkanı Agnes Strack-Zimmermann’ın başkanlığında resmi bir heyet İsrailli yetkililerle temaslarını sürdürüyor. Rusya’nın saldırgan ve yayılmacı tutumunun Avrupa ülkeleri için tehdit oluşturduğunun altını çizen Zimmermann, İsrail’in savunma sistemlerinin bu tehdide karşı hızlı ve etkin bir alternatif olduğunu ifade etti.

Öte yandan güvenlik uzmanları İsrail’in Iron Dome /Demir Kubbe hava savunma sisteminin sadece Almanya için değil, başta Polonya olmak üzere bütün Doğu Avrupa ülkeleri için doğru bir seçenek olduğunu kaydediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün