´İzmir´de Yahudiler - Antik Smyrna´dan Günümüze´ Gözlem´de

Uzun yılların çalışması sonucunda ortaya çıkan ´İzmir´de Yahudiler – Antik Smyrna´dan Günümüze´ kitabı Gözlem Yayıncılık tarafından çıktı.

Toplum
30 Mart 2022 Çarşamba

Gerek içeriği ve tasarımı gerekse içeriğinde kullanılmış belge ve fotoğraflarıyla kütüphanelerde özel bir yer tutacak olan eserin önsözünü Stanford Üniversitesi Tarih Profesörü Aron Rodrigue kaleme aldı. Prof. Dr. Henri Nahum, Laurence A. Hazan, Raşel R. Asal, Sarit Bonfil, Selim Bonfil, Dr. Siren Bora, Metin Delevi, Corinne Denailles, Jinet Sidi-Sarfati ve Dr. Carolina Francisca Isabel Spiegel’in yazılarından oluşan kitap ortak paydası İzmir olan bir grup arkadaşın fikir alışverişinden doğdu. Paris, Bremen ve İstanbul’dan İzmir’e uzanan bir köprü, akademisyenlerle bağımsız araştırmacıları bu projede buluşturdu.

Kitabın amacı İzmir’de yaşayan Yahudilerin tarihini ve kültürel zenginliğini genel hatlarıyla betimlemek, bu kadim topluluğun İzmir’de bıraktığı izleri, görsellerle desteklenmiş kitap sayfalarında okuyucunun gözünde canlandırmak.

Zengin fotoğraflar ve arşiv belgeleriyle desteklenen kitapta tarihsel bilgilerin yanında, düğünlerden kıyafetlere, batıl inançlardan hastalık tedavilerine kadar kültürel zenginlikleri anlatan bölümler de yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün