Türk Yahudi Toplumu, ödüllü Prof. Arditi´yi ağırladı

Toplum
30 Mart 2022 Çarşamba

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl verilen Kadir Has Ödüllerinde “Üstün Başarı Ödülü” bu yıl, enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji bilimlerinin ilerlemesine katkı sağlayan Prof. Dr. Moshe Arditi’ye verildi. 

Prof. Arditi, enfeksiyon ve bağışıklık sistemi, patojen ve konak etkileşimi ile doğal ve edinsel immüniteyi oluşturan hücrelerin işlevlerini araştırarak, enfeksiyon ve moleküler immünoloji araştırma alanlarını birbirine bağlayarak, özellikle kalp ve damar hastalıkları, ateroskleroz ve Kawasaki Hastalığı ile son iki senede de COVID-19 virüsü, bu virüsün bağışıklık sistemine etkileri, sebep olduğu hastalıklar ve tedavisine kadar uzanan geniş bir alandaki önemli buluşları, üst düzey akademik biyoloji ve tıp dergilerinde yayınladığı çok sayıdaki bilimsel çalışmaları sayesinde bu ödüle layık görüldü. 

17. Kadir Has Ödülleri’nde Üstün Başarı Ödülünü alan Prof. Dr. Moshe Arditi geçtiğimiz perşembe günü Hahambaşılık’ta ağırlandı. Hahambaşı İsak Haleva, Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı Erol Kohen ve eşi Sandra Kohen’nin ev sahipliğinde bir araya gelen TYT yöneticileri, Prof. Dr. Moshe Arditi ve ailesi sıcak bir şekilde karşıladı. Bu vesileyle bir konuşma yapan Arditi, 1981 yılından beri yurtdışında yaşadığını ve bugüne kadar birçok ödüle layık görüldüğünü ancak ilk kez Türkiye’den bir ödül kazandığını ve bunun çok önemli olduğunu belirtti. 

Prof. Arditi, 2011’den bu yana UCLA-CSMC Çocuk Hastalıkları Araştırma Bölümü Kürsü Başkanı olarak ve Enfeksiyon ve İmmünolojik Hastalıklar Araştırma Merkezi’nin Kurucu Başkanı olarak çalışıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün