Mircea Lucescu: “Futbolcu yakınlarını Ukrayna´dan çıkarıp Bükreş´e götürdük”

The Guardian´a açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Lucescu, Rusya´nın saldırısı sonrası yaşadıklarını açıkladı.

Spor
30 Mart 2022 Çarşamba

Lucescu "Gecenin bir yarısı uyandım. Büyük bir gürültü duydum ve ses korkutucuydu. Sabah alarm beni tekrar uyandırdı. Sonra ne olduğunu öğrendim. Her yerde panik vardı" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Ukrayna'dan ayrılırken şahit olduğu görüntülerin kendisi için zor olduğunu belirten Lucescu, “Romanya'ya giderken tanık olduğum sahneler benim için zor oldu. Çocukları olan insanlar, sınırdan kilometrelerce uzakta arabalarını bırakıp bir elinde bagaj, diğerinde çocuklarla sınıra daha hızlı varmayı umarak yürüyordu. Sınırdaki araba kuyrukları muazzamdı. Bilgi vermeye çalışıyorum ama haberleri çok fazla izlemiyorum. Ukrayna'da olanları gördüğümde ruhum acıyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'dan ayrılmak istemediğini açıklayan Lucescu, "Ayrılmak istemedim. Bunu sadece oyuncularımla birlikte Bükreş'ten, Kiev'de olduğumdan daha fazla yardım edebileceğimi fark ettiğim için yaptım. Romanya büyükelçiliği ayrılmam konusunda ısrar etti ve kulübüm de gitmem gerektiğini düşündü. Ama önce takımdaki oyuncularıma ne olacağını bilmek istedim. Kiev'in birkaç kilometre dışında bulunan takımın antrenman tesislerinin daha güvenli olacağını düşündük" dedi.

Futbolculara ve ailelerine güvende olmaları adına yardım eden Lucescu, "Birilerinin bir şeyler yapması gerekiyordu. Yapabileceğim kadar yardım ettim, yardımcı olmak için elimden geleni yaptım. Aileleri güvende ve oyuncular da bundan cesaret alıyor" sözlerini dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün