Yaza sıcak merhaba

Türkiye´nin, ´lüks´ denince akla gelen ilk markası Vakko, 2022 İlkbahar ve Yaz koleksiyonunu modaseverlerin beğenisine sundu. Renklerin enerjisini sıcak günlerle buluşturan marka, doğanın yeniden canlanmasından ve dostluğun heyecanından ilham alarak ortaya çıkardığı erkek ve kadın giyim koleksiyonunda, malzemeleri ve tasarım detaylarıyla yine fark yaratıyor...

Sebla TANIK Yaşam
30 Mart 2022 Çarşamba

Hikayesi erken Cumhuriyet döneminde, Vitali Hakko'nun 1934 yılında kurduğu Şen Şapka adlı küçük bir dükkanla başlayan Vakko, ilk günden beri sürekli yenilenen ve değişen dünyadaki gelişmeleri takip eden, trendleri önceden okuyabilen bir marka olma özelliği taşıyor. Moda ve mağazacılık alanında pek çok ilke imza atarak geldiği noktada Vakko, modayı bütünüyle kapsamanın da ötesine geçerek bir yaşam tarzının ve lüks alışveriş mantalitemizin de mimarı oldu.

Marka meşhur ''Moda Vakko'dur'' sloganındaki iddiasını sürdürerek, 2022 İlkbahar-Yaz mevsimlerini renklerin ışığıyla karşılıyor. Renklerin enerjisini sıcak günlerle buluşturan marka, doğanın yeniden canlanmasından ve dostluğun heyecanından ilham alarak ortaya çıkardığı erkek ve kadın giyim koleksiyonunda, malzemeleri ve tasarım detaylarıyla yine fark yaratıyor. Lüks modaevinin belirlediği beş farklı tema, bu yıl fazlasıyla uzayan kışın nihayet sona erdiğini müjdeler nitelikte. Kırmızı, portakal, sarı, yeşil, mavi, mor renkler, etnik dokular ve emprimelerde hayat bularak ‘Gökkuşağı’ temasını oluşturuyor. Pastel ve sakin tonlarda dingin, sofistike ve şık bir siluet yansıtan 'Suluboya Renkleri' temasında yer alan parçalar, kendi renk katmanlarında ya da ton sür ton renk geçişleriyle takımlanıyor. Gökyüzü, deniz, okyanus ve gecenin laciverti gibi mavinin hemen her tonunu kapsayan jean egemenliğindeki 'Mavinin Ruhu' teması, tül, koton, batik ve degradelerle güçlü bir görünüm sunuyor. Ana materyallerini keten ve hasırın oluşturduğu 'Natureller' teması ve son olarak beyazın masum ve naif muhteviyatı, güçlü ve dik başlı siyahla kontrast oluşturup, günden geceye tüm ruh hallerine 'Siyah ve Beyazın Ruh Hali' teması ile eşlik ediyor.

Renkler, yer yer solo katlar, canlı renk buluşmaları ve blok halde bir araya gelirken, başrolde dökümlü etekler, oversize ceketler, kısa üstler, pantolonlar, tunik, şort ve büstiyerlerin yanı sıra elbiseler yer alıyor. Aksesuar, ayakkabı ve çantalar da çeşitlilikleriyle temalar doğrultusunda oluşturulan siluetlerin en güçlü tamamlayıcıları.

İlkbahar-Yaz erkek giyim koleksiyonuna gelirsek; çağdaş ve dinamik tasarımları görebiliriz. Şehirden sahile kadar, hayatın her alanına dokunan koleksiyon, 1960'ların modasını vurgulayan parçalar sunuyor. Marka, kaliteden ödün vermeyen iyi dikiş ve değerli kumaş vizyonuyla konformizmi, ince poplinler, jarse keten gömlekler, örgü tişörtler, İtalya'da üretilen şort ve bermudalarla uyum içinde birleştirmiş. Bu şıklık ve rahatlığın tamamlayıcıları ise espadril ve sneakerlar. Koleksiyonun renk paletinde beyaz ve maviden laciverte doğru, tıpkı engin bir deniz gibi derinleşerek giden tonlar var. Vakko'nun ikonlaşan balina tişörtü, özel Vakko tekniğiyle yeni gri efekti ve kalıbındaki dokunuşlarla koleksiyondaki yerini alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün