Körfez Ülkeleri ve Almanya´dan İsrail savunma sistemlerine ilgi

Globes Gazetesinin pazartesi günkü haberine göre, İsrail´in ev sahipliği yaptığı Tarihi Negev Zirvesi´nde BAE, Fas ve Bahreyn dışişleri bakanları, İsrail ile savunma istihbaratı işbirliğini genişletmenin yanı sıra İsrail yapımı savunma sistemlerine ilgi duyduklarını açıkladı.

Dünya
29 Mart 2022 Salı

Zirve sırasında Körfez Ülkelerinin İsrail'den özellikle Demir Kubbe, Arrow Savunma Sistemleri ve Green Pine Radar Sistemlerine ilgi duydukları belirtildi.

Performansıyla uluslararası üne sahip olan Demir Kubbe, 2011'de faaliyete geçmesinden bu yana, İsrail'in şehirlerini, Gazze’deki terörist gruplar tarafından ülkenin orta ve güney bölgelerine atılan roketlere ve Hizbullah'ın tehditlerine karşı savunmada etkili oldu.

Demir Kubbe’nin yanı sıra Arrow, balistik füzeleri durdurmak için tasarlanmış en gelişmiş anti-balistik füze savunma sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Green Pine Radar Sistemleri ise, balistik füzeleri her türlü hava koşulunda uzun mesafelerden tespit etmek ve takip etmek üzere tasarlanmış taşınabilir bir sistem olarak ön plana çıkıyor.

Körfez Ülkelerinin yanı sıra Almanya Başbakanı Olaf Scholz da hafta sonu yaptığı açıklamada, ülkesini Rusya'dan gelebilecek olası bir saldırıya karşı korunmak için İsrail’den savunma sistemi satın almayı düşündüklerini doğruladı.

Scholz Bild am Sonntag Gazetesine verdiği demeçte, "Rusya'dan gelen tehdide karşı kendimizi daha iyi korumalıyız. Bunun için hızlı bir şekilde Almanya çapında bir füze savunma kalkanına ihtiyacımız var. İsrail’in Arrow sistemi iyi bir çözüm olabilir’’ açıklamasını yaptı.

Alman haber ajansı Deutsche Presse-Agentur pazar günü, üst düzey Alman yetkililerden oluşan bir heyetin potansiyel satın alma hakkında görüşmek üzere bu hafta İsrail'i ziyaret ettiğini bildirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün