Tarihi Negev Arap-İsrail zirvesinde öncelikli gündem İran Müzakereleri

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid´e yakın kaynaklar, pazar günü Negev Zirvesi´nin başlamasıyla birlikte İsrail ve İbrahim Anlaşmaları ülkelerinin öncelikli gündeminin İran Nükleer Müzakereleri olduğunu belirtti.

Dünya
28 Mart 2022 Pazartesi

Tarihi zirvede ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya gelen Yair Lapid, “İsrail, İran’ın nükleer programını durdurmak için gerekli olan her şeyi yapacaktır” diyerek 2015 tarihli anlaşmanın yenilenmesine dair itirazında yumuşama olmadığı sinyalini verdi.

Lapid ile İran’ın nükleer silah elde etmesi noktasında bire bir aynı görüşte olduklarını belirten Blinken, “İkimiz de kararlıyız. İkimiz de İran’ın asla nükleer silah elde etmemesi konusunda hemfikiriz” dedi.

Blinken ayrıca İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Devrim Muhafızları'nın terör listesinden kaldırılmasının sembolik olduğunu, örgüt ve içindeki insanlar üzerindeki birçok yaptırımın devam edeceğini ifade etti.

BAE ve Suudi Arabistanlı yetkililer ise İran destekli Husilerin ülkelerine yönelik saldırılarına ABD’nin tepkisizliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün