21.yüzyılın en karlı mart ayı

Deyvi MULİNAS Yaşam
24 Mart 2022 Perşembe

Daha önce de belirttiğimiz gibi İstanbul’da 2000’li yıllara girdiğimizden bu yana kar yağışının görüldüğü gün sayısı olarak tavan yapmayı bekliyorduk. Bu durum gerçekleşti ve mart ayları baz alındığında bu yüzyılda 12 gün ile 21.yüzyılda en çok kar gördüğümüz gün sayısına ulaştık.

Yurt geneline baktığımızda da kar yağışının genellikle az olarak beklediği yerlerde bile havada bile olsa beyaz kar tanecikleri görüldü. Buradaki en büyük sürpriz Kıbrıs’tan Girne merkezden gelen kar haberleri oldu.

Peki bundan sonra bizi ne bekliyor? İstanbul için önümüzdeki 10 günlük ortalamaya baktığımızda kar yağma olasılığa baktığımızda şimdilik böyle bir durum bizi beklemiyor. Yine de şu anda halen 10 derecenin altında kalmaya devam ediyoruz ancak Perşembe günü 10 derecenin üstü zorlanabilir.  Cuma günü ise reel olmasa da hissedilen hava sıcaklığı yeniden 5 derece civarını zorlayabilir. O gün tekrar yağmur da gelebilir. Hatta Gebze taraflarına kar yağabilir. Sonrasında ise artık bahar havalarını yavaş yavaş yaşamaya başlayacağız. Gelecek hafta pazartesi günü 15 derecenin üstüne çıkmayı bekliyoruz. Pazar günü muhtemelen İstanbul’da sahilde yürüyüş ve piknik yapmak için uygun bir gün olacaktır.

Yurt genelinde ise bugün ve yarın İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde ve Karadeniz’in yükseklerinde kar yağışları devam edecek. Bu yağışların da artık yavaş yavaş etkisini hafta sonuna kadar yitirmesini bekliyoruz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün