Tedavüyyeü´l Musikiyye müzikali ile hekimler 14 Mart Tıp Bayramı´nda sahnede

14 Mart Tıp Bayramı´nda Liv Hospital doktorları sanatçılarla araya gelerek Tedavüyyeü´l Musikiyye (Müzikle Tedavi) adlı müzikal oyunu Atatürk Kültür Merkezi´nde sergiledi. Yoğun ilgi gören oyun ayakta alkışlandı.

Sanat
17 Mart 2022 Perşembe

Sanatçılar doktorlarla aynı sahnede

Liv Hospital hekimleri ve sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı’nda muhteşem bir geceye imza attı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatroları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde Liv Hospital doktorların da oyuncu olarak yer aldığı bir Türk Müziği müzikalini sahneye koydu. 'Tedavüyyeü'l Musikiyye' (Müzikle Tedavi) adlı müzikal oyunu sergileyen Liv Hospital hekimleri performansıyla da çok beğenildi.

Kavuşamayan iki aşık müzikle tedavi ediliyor

Librettosunu Nihat Gönül'ün yazdığı ve Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı tarafından sahneye konan eser 1900'lerin başında İstanbul Üsküdar'da birbirine ilk görüşte aşık olan üniversite öğrencileri Tuğşad ile Dilfiruz'un hikayesini anlatıyor. İki genç, aileleri evlenmelerine karşı çıkınca hastalanırlar ve zamanın ünlü doktoru Abdurrahman Bey onların müzikle tedavi edilmelerine karar verir. Mizahi olarak kurgulanan eser Türk Müziği'nin sevilen eserleri eşliğinde sahneleniyor.

Farklı branşlardan hekimler bir arada

Yönetmenliğini Vehbi Akıntürk'ün yaptığı Tedavüyyeü’l Musikiyye’nin başrolleri Zeynep Sönmez ve Hüseyin Cem Durak paylaştı. Müzikalde kadın hastalıkları ve doğumdan organ nakline, çocuk hastalıklarından fizik tedaviye kadar farklı branşlardan hekimler yer aldı. Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, Başhekim Op. Dr. Adil Tanık, Genel Müdür Akif Benk, Genel Müdür Yardımcısı Semra Başaran’ın yanı sıra Liv Hospital hekimleri Prof. Dr. Hasan Taşçı, Prof. Dr. Berna Tander, Doç. Dr. Hilmi Doğu, Doç. Dr. Mehmet Taşdemir, Doç. Dr. Elvan Yalçın, Doç. Dr. Emre Günay, Op. Dr. Tamer Sözen, Op. Dr. Ahmet Özsoy, Uzm. Dr. Aytül Gençer, Uzm. Dr. Pınar Karadeniz, Uzm. Dr. Dicle Çelik,  Op. Dr. Arzu Bebek, Dr. Öğr. Gör. Murat Mutuş, Op. Dr. Bahar Canbay, Uzm. Dr. Özlem Kaplan müzikalde görev aldı.

 

“Fark yarattığımıza inanıyorum”

Kumpanya tadında bir oyun sergilediklerini söyleyen Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti “Her yıl 14 Mart'ta mutlaka bir etkinlik yaparız. Bu yıl Aylin Şengün Taşçı'dan da böyle bir proje teklifi geldi. Böylesine yaratıcı ve özel bir projeyi sanatçılarla birlikte hayata geçirerek yeni bir ruh kattığımıza ve eşsiz bir projeye imza attığımıza inanıyoruz. Hekimlerimizin de yer aldığı müzikli tiyatro oyununu çalışmaya başladık. Birbirine aşık iki gencin aileler tarafından kavuşturulmaması üzerine kurgulanmış geçmiş dönemde geçen bir oyun. Güzel bir etkinlikle beraber fark yarattığımız, hekimlerle birlikte 14 Mart’ta sahnede olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün