İsrail 5 yıldır ilk kez Purim´de Batı Şeria´yı kapatmıyor

İsrail ordusu, beş yıldır ilk kez çarşamba akşamı başlayan Purim Bayramı sırasında Filistinliler için Batı Şeria sınır kapılarını kapatmadı.

Dünya
17 Mart 2022 Perşembe

İsrail Ordusunun Filistinlilerle irtibatına göre, Batı Şeria ve Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki geçişler önümüzdeki günlerde her zamanki gibi açık olmaya devam edecek.

İsrail ordusu, bayramlarda standart olarak uygulanan bu tür kapatmaların artan gerilim dönemlerinde saldırılara karşı alınan önlem amacıyla yapıldığı belirtti.

Hükümet Faaliyetleri Koordinatörü Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Bu haftaki Purim Bayramı sırasında Gazze Şeridi ve Batı Şeria bölge geçişlerinin her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğini ve kapanmayacağını bildiriyoruz” dedi.

İsrail Polisi, İsrail Savunma Kuvvetleri ve Şin Bet Güvenlik Teşkilatı, Purim sırasında Filistinlerin İsrail’e geçişlerine izin verilmesini desteklediklerini belirtti.

Ordu, 5 yıldır ilk defa uygulanan yeni politikayı neden uyguladığını, bunun tek seferlik bir değişiklik mi yoksa gelecekte de devam edecek bir uygulama olup olmadığını açıklamadı.

Yetkililer geçişlerde uygulanması beklenen bir sonraki kapanmanın, Nisan ayındaki Pesah Bayramı’nda olacağını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün