´´Dinlerimizin farklı oluşu bizi etkilemiyor´´

Geçen hafta İsrail´den Türkiye´ye gelen Hapoel Abu Goch Mevasseret Futbol Takımı, Türkiye ve İsrail arasındaki dostane ilişkilerin gelişmeye başladığının bir göstergesi. Yarısı Müslüman yarısı Yahudilerden oluşan takımın futbolcuları bilinmeyenlerini Şalom´a anlattı.

Alper PALTİ Spor
16 Mart 2022 Çarşamba

Sizleri tanıyabilir miyiz?

RA: Adım Rashad Awasall. 1986’da İsrail’de doğdum. Arap asıllı futbolcuyum. 2004 yılında kurulduğundan beri Abu Goch Mevasseret’te futbol oynuyorum.

IG: Ben Idan Gabay. 1996 İsrail, Kudüs doğumluyum. Ben de Awasall gibi 2004 yılından beri Abu Goch’ta oynuyorum.

Abu Goch Mevassert Spor Kulubü, ne zaman, nerede kuruldu?

IG: Takımımız 2004 yılında Kudüs’ün Abu Goch Bölgesinde kuruldu.

Türkiye’ye gelmenizdeki amaç neydi? Türkiye’deki bulunduğunuz süreyi nasıl geçirdiniz? Neler yaptınız?

IG: Öncelikle Gaziomanpaşa Beşyüzevler Kulübüne teşekkür ederiz. Bizi davet ettiler ve güzel bir dostluk maçı yaptık. Bizi çok güzel ağırladılar. İstanbul’u gezme fırsatımız oldu. Ayrıca Fenerbahçe - Trabzonspor derbisini tribünden takip ettik. Beşiktaş - Başakşehir derbisini de izleyeceğiz.

Yarısı Yahudi yarısı Müslüman olan bir takımsınız. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

RA: 2004 yılından beri Teknik Direktörümüz Yosef Ben Guigui ile çalışıyoruz. Çoğumuz çocukluğundan beri bu kulüpte. Yahudi arkadaşlarımızla kardeş gibi büyüdük ve hiç ayrı kalmadık. Dinlerimizin farklı oluşu bizi etkilemiyor.

Takımdaki arkadaşlık ortamı nasıl?

IG: Çocukluğumuzdan beri bir arada olduğumuz için antrenman ve maç dışındaki zamanlarımızı da birlikte geçiriyoruz. Birlikte yemeğe çıkıyoruz, gezmeye gidiyoruz, birbirimizin evlerinde kalıyoruz. Hep bir aradayız.

Türkiye’yle ilgili izlenimleriniz neler?

IG: Seyahatimiz süresince Gaziosmanpaşa ile maçımız olsun, kaldığımız otellerde ve gezdiğimiz yerlerde bizimle hep çok yakından ilgilendiler. Çok yardımsever insanlarla tanıştık. Fenerbahçe stadının atmosferi de büyüleyiciydi.

Türkiye ligini takip ediyor musunuz ve hangi futbolcuları takip ediyorsunuz?

RA: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’u biliyoruz. Takım olarak en sıkı takip ettiğimiz futbolcu Fenerbahçe’den Mesut Özil. Özil’in Real Madrid yıllarından beri maçlarını izliyoruz.

Takımdaki karışık etnik kökenden dolayı İsrail’de eleştiriliyor musunuz?

RA: Hayır, aksine bizim bir arada mutlu olduğumuzu görenler Arapların ve Yahudilerin huzur içinde yaşayabileceğini anlamaya başladı. Sıkıntı yaşamıyoruz. Yahudiler ve Müslümanların ne kadar iyi anlaştığını göstermiş oluyoruz.

* Futbolcularla röportajı gerçekleştirirken İbraniceden İngilizceye tercüme konusunda yardımcı takım menajerlerinden Dawud Badran’a teşekkür ederiz.

*Röportaj Beşiktaş-Başakşehir maçı öncesi yapıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün