Herzog´un Türkiye ziyareti Alman medyasında geniş yankı buldu

Egemen CANTÜRK Dünya
11 Mart 2022 Cuma

Almanya`nın saygın gazetelerinden Die Zeit ‘Türkiye ve İsrail diplomatik ilişkileri geliştirmek istiyor’ başlığıyla verdiği haberde Herzog`un ziyaretinin önemine değindi. Gazete Herzog`un ziyaretiyle birlikte her iki ülke arasında başta ekonomi ve enerji olmak üzere pek çok alanda ilerleme sağlanabileceğini kaydetti.

Muhafazakâr çizgisiyle bilinen Frankfurter Allgemeine Gazetesi de Herzog`un ziyaretini ‘Ankara ile Kudüs arasında yeni bir başlangıç mı?’ başlığıyla duyurdu. Gazete 14 yıldan sonra gerçekleşen ilk resmi ziyaretin iki ülke arasında buzları eritme yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

RP gazetesi ise; ‘14 yıl sonra Türkiye ve İsrail bir kez daha birbirine yaklaşıyorbaşlığını manşete taşıdı. Gazete görüşmelerin ağırlık noktasının Filistin ve Ukrayna`daki son gelişmeler olduğunu belirtti. Öte yandan gazete enerji konusunun da masada olduğunu kaydetti.

Almanya`nın Sesi radyosu Deutsche Welle`nin internet sitesinde yer alan haber de ise, Herzog`un ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi yönünde önemli bir adım olduğu belirtildi. Erdoğan`ın ‘‘Herzog`un ziyareti Türkiye - İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacak’’ sözüne yer veren Deutsche Welle, İsrail Devlet Başkanı Herzog`un da  ‘‘Amacımız ülkelerimiz ve halklarımız arasında dostane ilişkilerin temellerini atmaktır’’ vurgusunu haberine taşıdı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün