MART SİSTEMİ

Yaşam
11 Mart 2022 Cuma

Davy Mulinas

Sevgili okuyucularımız hepinize merhaba..

İstanbul’da görülmeye başlayan kar yağışlı sistem Cuma ve cumartesi günü de aralıklı kar yağışlarıyla devam edecek. Perşembe günkü yağışlarda sıcaklık nedeniyle kıyı kesimlerde yağış kesildiği anlarda anında erime gözükürken yüksek kesimlerde ve Doğu Trakya’da daha sert koşullar yaşanıyor. Bu gece ve yarın sabah havanın daha da soğumasıyla birlikte kıyı kesimlerde de kar tutunmasının daha kuvvetli olmasını bekliyoruz. Yağışlar ise aralıklı ve yerel olarak görülmeye devam edecek. İstanbul’da şu an için Pazar günü yağış etkisini azaltıp sıcaklıklar etap etap yükselmeye başlayacak. Pazartesi ise 8 dereceyi bulmasını bekliyoruz.

Bugün itibariyle İzmir’de bile kısa süreli kar yağışları görüldü. Önümüzdeki üç gün boyunca da Akdeniz’in ve Ege’nin kıyıları dışında yurt genelinde soğuk ve kar yağışlı sistemin devam etmesini bekliyoruz.

Cuma ve cumartesi günü kar yağışıyla beraber havanın daha da soğuyup buzlanma oranının artacağını düşünecek olursak, zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmamasını gerekli önlemlerin alınmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye ediyorum.

Pazartesi yeni yazıda görüşmek üzere..

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün