Yad Vaşem, yaptırım uygulanan Rus-İsrail oligarkı Abramovich ile bağlarını kesti

Yad Vaşem Holokost Anıt Müzesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan geçmiş bağlantıları nedeniyle kendisine uygulanan yeni yaptırımların ardından Rus-İsrailli milyarder Roman Abramovich ile bağlarını kestiğini duyurdu.

Dünya
10 Mart 2022 Perşembe

İngiltere, başta Abramovich olmak üzere 7 Rus oligarkın 15 milyar sterlin değerindeki varlığını dondurdu.

İngilitere hükümeti tarafından yapılan açıklamada, 7 oligarkın tüm varlıklarının dondurulmasına ek olarak, İngiltere'ye seyahat etmelerinin, şirketleri ile herhangi bir İngiliz şirketinin ya da vatandaşının iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

Abromovich'in sahibi olduğu futbol kulübü Chelsea'nin sadece tek başına değerinin 9 milyar sterlinden fazla olduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin'in Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli bir liman olamaz." ifadesini kullandı.

Yad Vaşem Müzesinden yapılan açıklamada, "Yad Vaşem, son gelişmeler ışığında Bay Roman Abramovich ile stratejik ortaklığını askıya almaya karar verdi" dedi.

Abramovich daha önce, müzenin Holokost araştırma ve anma alanlarındaki çabalarını güçlendirecek ve en az 3 milyon dolarlık finansman sağlayacağına dair sözü vermişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün