Bennett´in sürpriz Putin ziyareti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 5 Mart Cumartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Moskova´ya gitti. İkili Kremlin Sarayı´nda Ukrayna´daki durumu değerlendirdi.

Elda SASUN Dünya
6 Mart 2022 Pazar

İsrail'deki görüşmelerinden sadece birkaç gün sonra Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmek üzere Moskova'dan Berlin'e giden Bennett, cumartesi günkü toplantı öncesinde birçok dünya lideriyle bir araya geldi.

İsrailli yetkililer, Biden yönetiminin toplantı hakkında önceden bilgilendirildiğini ve bu ziyarete destek verdiğini belirtti. Üst düzey bir yetkili, hareketin Almanya ve Fransa ile koordine edilerek Ukrayna ile sürekli iletişim içinde olduklarını açıkladı. Önemli bir Ukraynalı ve Rus göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan İsrail, iki ülke arasındaki savaşta arabuluculuk yapmayı teklif etti.

Rus işgalini kınayan ve Kiev ile dayanışma içinde olan İsrail, krizi hafifletmeye yardımcı olmak umuduyla Moskova ile iletişimini sürdüreceğini açıkladı. Başbakan sözcüsü, Bennett'in Şabat yasasını ihlal ederek uçtuğunu çünkü Yahudiliğin, amaç insan hayatını korumak olduğunda buna izin verdiğini ifade etti.

Bennett’in Putin'in ile üç buçuk saat süren görüşmesi ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de telefonda görüştüğü bildirildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün