Mykola Morozyuk´tan dikkat ceken Türkiye paylaşımı

Rusya´nın Ukrayna´yı işgal etmesinin ardından bir dönem Çaykur Rizespor´da forma giyen Ukraynalı futbolcu Mykola Morozyuk´un yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Spor
1 Mart 2022 Salı

Ülkesinin içinde bulunduğu durumu anlatan Mykola Morozyuk, paylaşımında Türkiye'den yardım istedi.

Morozyuk, "Bugün vatanım Ukrayna’da savaş var! İnsanlar hür yaşadıkları bağımsız Ukrayna’mın topraklarında öldürülüyor. Roketler uçuşuyor, kadın ve çocuklar katlediliyor. Bütün bunlar  Ukrayna halkını yok etmeyi amaçlayan tek bir adam istediği için oluyor. Kudretli Türk ulusunun önünde dizlerimin üzerinde yalvarıyorum. Sizlerin Ukrayna’yı ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Hatay’a, Antalya’dan Adana’ya, Sivas’tan memleketim Rize’ye... Halkıma en azından ufak bir dayanma şansı verin. Aileme kavuşmam lazım. Ve inanıyorum ki, Türkiye mavi-sarı renklere bürünecek" paylaşımında bulundu.

2018-2019 sezonu başında Dinamo Kiev'den Çaykur Rizespor'a transfer olan Ukraynalı futbolcu Mavi-Yeşilli forma ile 74 maça çıkarken, bir gol attı sekiz de asist yaptı. Morozyuk futbol hayatını Ukrayna ligi takımlarından Chornomorets Odessa'da sürdürüyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün