FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri tüm turnuvalardan men etti

UEFA; Rus kulüpleri ve Rusya Milli Takımı´nın, bir sonraki duyuruya kadar hem FIFA hem de UEFA maçlarına katılımlarının askıya alındığını resmen açıkladı.

Spor
1 Mart 2022 Salı

FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın ikinci bir duyuruya kadar bütün turnuvalardan men edildiğini açıkladı. Öte yandan UEFA, Rusya'nın önde gelen şirketlerinden Gazprom'la olan sponsorluk sözleşmesini feshetti.

UEFA, "Bugün tüm yarışmalarda Gazprom ile olan ortaklığımızı sona erdirme kararı aldık. Karar derhal yürürlüğe girmiştir. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA milli takım müsabakaları ve UEFA EURO 2024 dahil olmak üzere mevcut tüm anlaşmaları kapsamaktadır" açıklamasını yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik düzenlediği saldırının dördüncü gününde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği de (FIFA) Rusya ile ilgili önemli yaptırım kararlarının alındığını açıkladı. FIFA’dan yapılan açıklamada Rusya’da hiçbir uluslararası müsabakanın oynanamayacağını ve maçların tarafsız sahalarda organize edileceğini duyuruldu.

İsveç Futbol Federasyonu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Rusya ile eşleşmeleri halinde milli takımın sahaya çıkmayacağını bildirdi. Federasyondan yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın işgali Rusya ile tüm futbol alışverişini imkansız kılıyor. FIFA'yı, Rusya'nın mart ayındaki play-off maçlarını iptal etmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Polonya’dan da tepki geldi. Polonyalı golcü Robert Lewandowski "Doğru karar. Ukrayna'ya yapılan saldırılar sırasında Rusya Milli Takımı ile maça çıkamayız. Bu durumdan Rus futbolcular ve taraftarlar sorumlu değil ama hiçbir şey olmuyormuş gibi davranamayız" yorumunu yaptı. Rusya, 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off yarı finalinde Polonya'yı ağırlayacaktı. Rusya bu maçta galip gelirse İsveç-Çekya mücadelesinin kazananıyla 29 Mart'ta evinde karşılaşacaktı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün