Kiev´deki Habad Evi, Ukraynalı Yahudileri tahliye etmek için para topluyor

Rusya´nın Ukrayna´yı işgalini takiben Ukrayna´daki çeşitli Yahudi topluluklar acil tahliye işlemleri için yardım arıyor.

Dünya
25 Şubat 2022 Cuma

Kiev'deki Habad Evi (Yahudilere sosyal yardımlarda bulunan organizasyon), şehrin Yahudi toplumu için para toplamak amacıyla acil bir kampanya başlattı. Habad Evi Hahamı Jonathan Benyamin Markovitch, saldırıların olduğu bölgelerin yakınında yaşayan binlerce yaşlı Yahudi ve küçük çocuklu aileye yiyecek ve ilaç verebilmek için yardım arıyor.

Markovitch, "Önceden Kiev'den çıkarabileceğimiz herkesi aldık, ancak şimdi savaşın, bombalamaların gölgesinde yaşayan binlerce Yahudiler var ve bize ihtiyaçları var’’ dedi.

Yahudi cemaat üyeleri, "Ukrayna Yahudilerini kendi başlarına bırakmayın. Kiev Habad Evi’nin sıkıntı içindeki Ukraynalı Yahudiler için yardım çağrılarına kayıtsız kalmayın" açıklamasını yaptı.

Kiev Baş Hahamı Moshe Essman halkı Habad Evi’ne bağış yapmaya çağırdı. Essman, "Binlerce Yahudi ve İsrailliye, özellikle de Ukrayna'da savaşın ön saflarında yer alanlara yardım etmeye devam edebiliriz. Mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Herkesi içeri alıyoruz ve onlara yiyecek, yatacak yer ve diğer hayati ihtiyaçlarının yanı sıra Ukrayna'daki Yahudi cemaati ve kurumları için güvenliği organize etmeye çalışıyoruz. Ukrayna'daki Yahudileri kurtarmaya yönelik bu büyük kampanyada ortağımız olun" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün