Şükrü Özçevik´in ´Synthesis´ sergisi İzmir´de açıldı

Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Sükrü Özçevik´in film gösterimi, fotoğraf ve kimono sergisi ´Synthesis´ 19 Şubat günü İzmir Alsancak Soviet Gallery´de sanatseverlerle buluştu.

Toplum
23 Şubat 2022 Çarşamba

Sinema, fotoğraf, moda ve dans disiplinlerinin bir araya geldiği bu proje; Hegel'in diyalektiği olan ‘Tez, Anti-Tez ve Sentez’ temeline dayanarak, batı ve doğu kültürlerini birleştirerek bir sentez sunuyor.

 Ets Hayim Sinagogu, Aziz Vukolos Kilisesi, Çesme Ayios Haralambos Kilisesi, Ney Atölyesi ve Dövme Stüdyosunda çektiği ve harmanladığı görüntülerden oluşan film gösteriminin yanı sıra Özçevik 19 Mart’a kadar açık olacak sergi ile ilgili “Aynı konsept çerçevesinde film içinde kullandığım balerinler ile Aziz Vukolos Kilisesinde fotoğraf çekimi yapmıştım. O çekimlerden oluşan bir fotoğraf sergisi de mevcut. Bunların yanı sıra; filmde ve fotoğraf çekimlerinde kullanılan kimonoları sergiliyorum. Ayrıca sergide pasif seyirci deneyimi yerine, aktif seyirci deneyimi yaşatmak için film içinde çekilen mizansenleri etkinlik haline getirerek, dört hafta kalacak bu sergiye her hafta bir etkinlik dahil ettim” dedi ve detaylarını paylaştı: “23 Şubat Çarşamba Saat: 20.00 Niyaz Bildik Dans Topluluğu ile def eşliğinde dans performansı, 4 Mart Cuma Saat: 20.00 Didem Tarlalı ve Müzisyenler ile Synthesis temasıyla konser ve anlatı, 11 Mart Cuma Saat: 20.00 Özlem Sülüden ile nazar ve kurşun dökme kültürü üzerine sohbet, 18 Mart cuma Saat: 20.00 Metin Birecikligil ile ney dinletisi ve kültürü hakkında sohbet”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün