Purim yaklaşırken Yad kolları sıvadı

Yaklaşan Purim Bayramını hep birlikte sevinç ve coşkuyla kutlamak için kolları sıvayan Yad Matan Baseter tüm dindaşları kurum aracılığıyla Purim Bayramı´nın mitsvalarından ikisini gerçekleştirmek için el ele vermeye davet ediyor.

Toplum
23 Şubat 2022 Çarşamba

‘Mişloah Manot’ ve Matanot Laevyonim’in Purim Bayramı’nın gerçekleştirilmesi gereken en önemli mitsvalarından olduklarını çoğumuz biliriz.

Yaklaşan Purim Bayramını hep birlikte sevinç ve coşkuyla kutlamak için kolları sıvayan Yad Matan Baseter tüm dindaşları kurum aracılığıyla Purim Bayramı’nın mitsvalarından ikisini gerçekleştirmek için el ele vermeye davet ediyor. Yönetim Kurulu üyelerinden Dan Veinstein çağrılarını gazetemiz aracılığıyla şöyle iletiyor: “Purim hep beraber neşelenmek ve coşmak demektir. Etrafımızda acı çekenler veya en basit temel ihtiyaçlarını karşılayamayanlar varsa neşe ile kutlamak mümkün değildir. Bu nedenle bu iki önemli mitsvayı gerçekleştirerek paylaşmak, destek olmak Purim Bayramı’nın bize öğretisidir. Purim günü tanıdığımız veya hiç tanımadığımız, en az iki az gelirli dindaşımıza çeşitli hediyeler vermek Matanot Laevyonim, bir dindaşımıza da en az iki çeşit yiyecek yollayarak Mişloah Manot mitsvalarımızı gerçekleştirebiliriz. Hepimizin bir bayram gününü sevinçle yaşaması için tüm dindaşlarımızın, bir eksiklerinin karşılanması veya yiyeceği olması için çaba gösterelim, mutlu ederek mutlu olalım. Birbirimizi düşünelim ve 330 ihtiyaçlı ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan toplumumuzun Sosyal Yardım Kurumu Yad aracılığı ile bu iki mitsvayı gerçekleştirelim.” 

Tel: 0530 413 69 20 – 0212 249 56 64

Whatsapp: 0530 413 69 20

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün