Sanatta kısa kısa: İstanbul - Tel Aviv hattından bir albüm: ´Remotely Close´

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Şubat 2022 Çarşamba

İstanbul - Tel Aviv hattından bir albüm: ‘Remotely Close’

İstanbul ve Tel Aviv’den 14 müzisyeni bir araya getiren iş birliği albümü ‘Remotely Close’, 18 Şubat’ta tüm dijital platformlarda yerini alıyor. Albüm, farklı müzik türlerinde üretimleri bulunan sanatçıları, yedi şarkıda bir araya getiriyor. ‘Remotely Close’da ortak hislerden ilham alarak ülkelerinin müzikal mirasını şimdiki zamanın ruhuyla birleştiren müzisyenler Kutiman & Elif Çağlar, Liraz & Kamufle, Sefi Zisling & Çağrı Sertel, Boom Pam & Kemal Esen, Ethnique Punch & The Uzi Navon Legacy, Alek Lee & Islandman ve ZIV & Akkor’dan oluşuyor. Albüm, İstanbul’dan HOOD Base ile Tel Aviv’den Nuweiba Records ve Art Israel tarafından hayata geçirildi.

*

Moral

Evliyagil Dolapdere, Kazım Şimşek’in Moral’ isimli ilk kişisel sergisini 10 Şubat-27 Mart tarihleri arasında ağırlıyor. Sergi, Şimşek’in tuval ve kâğıt üzerine mürekkep, yağlı boya ve akrilik gibi çeşitli malzeme ve tekniklerde ürettiği son dönem işleriyle beraber, sanatçının kendi pratiğinde uzun zamandır odaklandığı sınıf meselesine kapsamlı bir bakış sunuyor. Sergi, Evliyagil Dolapdere’de perşembeden pazara 11.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

*

CRR’de flamenko gösterisi: DİSTOPİA

Flamenkonun parlayan yıldızı, sanat yönetmeni-koreograf Patricia Guerrero ve grubu, 23-24 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Distopia adlı gösterisini sunacak. Guerrero, jenerasyonunun en yetenekli dansçısı olarak flamenkoda yeni bir dil arayışı ile tanınıyor. Sanatçı, bir kadının toplumun önyargılarına karşı nasıl mücadele ettiğini ve nasıl kurban haline dönüştüğünü anlatan gösterisiyle ilgili şunları söylüyor: "Toplumun ütopyaya doğru attığı her adım distopya üretir. Bu öykünün kahramanı, görünüşte ideal bir toplumda, yaşamakta olduğu hayatı sorgular ve bu yaşamdan dolayı yargılanır. Rahatsız edici içeriğine rağmen gösteri, seyircinin dans ve müziğin keyfini çıkarmasına izin veren bir seyirlik." Kaçırmayın!

*

Lal Batman’ın ‘Exposé’ sergisi Anna Laudel’de açıldı

Sanatçı Lal Batman’ın dijital ve plastik sanat pratiklerini bir arada kullanarak ürettiği eserlerini içeren ‘Exposé’ isimli kişisel sergisi 27 Mart tarihine kadar Anna Laudel’de gezilebilir. Doç. Dr. Ebru Yetişkin'in küratörlüğünü üstlendiği, sosyo-kültürel değişimin dijital platformlar aracılığıyla nasıl gerçekleştiğini, sanatsal araştırma yoluyla izleyiciye sunan serginin ismi ‘gözler önüne sermek’ anlamına geliyor. Bu anlamda sergi, teşhir etme, dikizle(n)me ve gözetle(n)me arzularının erotik oluşuyla bağlar kuruyor, bu olgulara kendi yorumlarını ekliyor.

Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün