Bu ne dünya kardeşim?

2022 çok yorucu başladı. Yeni seneye mi geldik, dayak yemeğe mi belli değil. Bu ne kardeşim, kızını dövmeyen dizini döver misali, yeni sene bizi baştan uyarıp kuralları mı anlattı sanki? Anladık 2022 ayağınızı yorganınıza göre uzatın diyorsun.

Meyzi SARFATİ Yaşam
16 Şubat 2022 Çarşamba

Merkür ve Venüs’ün aynı anda retro olmaları, epey bir yordu... Retro gezegenler, aslında durup geçmişi kontrol etmek, yaptığımız hataları düzeltmek, biraz üzerinde düşünmek açısından faydalıdır. 

Ama günümüzde şehir hayatı öyle bir hızla akıp gidiyor ki, zaten yaşamla mücadele halinde olan bizler, bir de retroların sürekli yolumuza taş koyması, o da yetmedi engel atlama yarışı yaptırması hepimizi yordu. 

Hastalık öyle bir yayıldı ki; artık sayılar şaştı. Korunalım korunmasına da nereye kadar. Yanımızda biri hapşırınca ‘çok yaşa’ demeyi bırak, ters ters bakar olduk. 

İş yaşamı desen, herkes şikayetçi. Zamlara yetişmek ne mümkün, maaşlara yapılan zamlar kimseyi memnun edemedi. Alan da veren de şikayetçi. 

Gelmişiz 2022’ye, uzaya gitmekten, sanal dünyada yaşamdan bahsederken, diğer yandan kıtlıktan, elektrik kesintisinden bahseder olduk. 

Biz şimdi uzay çağına mı gidiyoruz, Ortaçağ’a dönüş mü yapıyoruz belli değil. 

Halk geçinmeye çalışırken, bir yandan da elinde avucunda kalan parayı altın mı dolar mı yapsın, olanı nasıl korusun derdine düştü. 

Kadınlar bile buluştuğumuzda “Elektrik faturanız ne kadar geldi?” diyorsak vay halimize. 

Sanmayın ki bu sadece bizim ülkemizde böyle, tüm dünyada ekonomik zorlanma var. Ama biz biraz daha tembel öğrenci modu, hazırlıksız yakalandık sanki. 

Şimdi artık mayıs ayına kadar retro yok. İşler artık yolunda gitmeye başladı. 

En azından sürekli bir gri bulut tepemizde durmayacak. Bu ayları değerlendirin derim. 

Şubatın ortasına vardık bile, Sevgililer Günü geldi çattı. Aman ne aşkı diyenler de vardır, “Boşver! Ticaret malzemesi bu günler” diyen de. Haklısınız aşkın günü mü olur?

Ay varsın olsun ya. Biraz da aşktan, sevgiden, kutlamadan, hediyeden olsun konularımız. 

Bunun dışında 14 Şubat 2022 tarihi, ülkemiz açısından da önemli bir geçiş dönemini müjdeledi. 

Astrolojide doğum haritasının günümüze ilerletilmesiyle elde edilen haritalara baktığımızda güncel durumları daha iyi anlayabiliriz. Türkiye’nin de ilerletilmiş haritasına göre şimdi bir devrin kapanıp yeni bir devre geçtiğini görüyoruz. 

Bu devirler otuz yıllık döngüleri anlatır. 

Yeni ay konumuna geçen Türkiye haritası, önceki yeni ay Oğlak burcunda iken, şimdi Kova burcuna geçişi gösteriyor. 

 

Yani daha muhafazakâr, geleneksel olandan, daha modern, ilerici, yeniliklere açık bir Türkiye’nin başlangıcı bu diyebiliriz. 

Oğlak kuralcı, disiplinli, sürekli eleştiren, kısıtlayan yapısıyla baskı yaratırken, Kova ile daha özgür, hümanist, daha toplumsal birliği yaratacak bir süreç bu. 

Bu değişimler, bir günde olmaz; olana kadar da eski-yeni çatışması olur tabi ki. Sistemin oturması zaman alır elbet. Az sabır. 

Astrolojik olarak Türkiye’nin 29 Ekim 1923 tarihli doğum haritası verileri 2023 sonlarına doğru bu zorlukların biteceğini anlatıyor. 

Cumhuriyetin tam da 100. yılına yaraşır şekilde küllerinden doğacak bir Türkiye olmasını bekliyoruz. Tabi ki bir anda her şey tozpembe olamaz ama ivme yükselişe geçerse umutlar da yükselecek inşallah. 

Kim bilir bu Sevgililer Günü belki de sadece sevgiliye olan aşkı değil, vatan sevgisini, insan sevgisini de hatırlatıyor. 

Oğlak’ın maddi değerlere yaptığı vurgu artık yavaş yavaş yerini maneviyata bırakacak. Bu döneme geçmeden ocak ayında maddiyatla ilgili sıkıntılar belki de jübileydi, neden olmasın?

Hayat hep iyi veya kötü gitmez, öyle değil mi? 

Her şerde bir hayır vardır der büyüklerimiz. 

Gelin hep beraber, sürekli çıkarlarımız peşinde, maddiyat hedefli, başkalarını yeren hallerimizi biraz azaltıp, Kova’ya yakışır şekilde insanlara sevgiyle yaklaşmaya başlayalım... Ne ekersek onu biçeriz bence. 

Ayrıca teknolojinin kralı olan Kova burcu, dönemsel olarak hayatımıza lider olmuşken, hali hazırda bu hafta Merkür gezegeninin de Kova’ya geçişi adeta bunu destekliyor. 

Kova geçişle artık icatlar, yeni teknolojiler gündemde olacak. Şu Metaverse dünyası iyi mi kötü mü bilmem. Ama araştırın derim. Yatırımlar bu alana kayacak gibi gözüküyor. 

Kova deyince kriptodan bahsetmemek olmaz. Açıkçası, yeni dünya düzeni ile para da dijital olacak. Yavaş yavaş kağıt paraya veda edeceğiz. Ama durun, acele etmeyin. 

Şimdilik Bitcoin aleminde çok inişler çıkışlar olacak. Biraz tedbir. Ne demiştik bu sene sağlamda durma zamanı. Bildiğinizden şaşmayın. Bu daha sonra netleşecek. 

Dijitalleşme, teknoloji hepsi daha çok gündemde olacak. Umarım teknoloji artık kötüye değil, sadece insanın ve evrenin iyiliğine kullanılır. 

Anlayacağınız devir sürekli değişiyor. Dünya üzerinde öyle bir denge var ki; bir kötüyü hemen bir iyi takip ediyor. Baskın olanın yerini bir başkası alıyor. 

Sanırım biz insanoğluna düşen de bu yeniliklerle paralel hareket etmek, akıntıya karşı değil, onun yönünde yüzmeyi öğrenmek. 

Umarım yeni dönem, hem her bireye, hem de ülkemize yenilikler, güzelliklerle dolu günleri de beraberinde getirir. 

Sevgiyi, aşkı, barışı, huzuru bulduğumuz, beraberce mutlu mesut yaşadığımız günleri iple çekiyorum. 

E aşk olsun diyelim mi o zaman hep beraber

Bol aşklı, sevgi dolu, toplumsal birliğin yeşerdiği günler olsun. 

Kadehleri yeni döneme kaldırıyoruz…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün