Ukrayna sınırındaki bazı Rus birlikleri üslerine döndü

Rusya Savunma Bakanlığı bazı askerlerinin üslerine geri dönmekte olduğu açıklarken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Ukrayna krizini görüşmek için Moskova´da bir araya geldi.

Dünya
15 Şubat 2022 Salı

Interfax ajansının aktardığı habere göre Rusya Savunma Bakanlığı, ülke çapındaki geniş kapsamlı tatbikatların sürdüğünü, bununla birlikte Güney ve Batı askeri bölgelerindeki bazı birliklerin tatbikatlarını tamamlayarak üslerine dönmeye başladıklarını açıkladı.

Açıklamalardan kısa süre sonra Kremlin, "Askerlerin tatbikatlardan sonra üslerine döneceğini hep söylemiştik ve şu an yaşanan şey de bu" dedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gerilimi tırmandıranın Ukrayna güçlerinin Doğu Ukrayna'daki temas hattına çok sayıda asker yığması ve ABD'den gelen 'savaşın her an başlayabileceği' yönündeki açıklamalar olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği yönündeki açıklamaları 'bilgi terörizmi' olarak nitelendirdi.

Putin, Olaf Scholz’un başbakan olarak Rusya’ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyarette, görüşmelerin başında yaptığı açılış konuşmasında, "Görüşmenin önemli bir bölümünü Avrupa'daki güvenlik ve Ukrayna etrafındaki gelişmelerle bağlantılı duruma ve bu konu hakkında devam eden hararetli tartışmalara ayıracağız’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün