İsrail Başbakanı Bennett Bahreyn´de

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Bahreyn´e resmi ziyarette bulundu. Bennett´in ziyareti ile ilk kez bir İsrail başbakanı Bahreyn´i ziyaret etmiş oldu.

Dünya
15 Şubat 2022 Salı

Bennett, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Selman bin Hamed bin İsa el-Halife’nin daveti üzerine iki günlük resmi ziyaret kapsamında Bahreyn'e gitti. Bennett'in el-Halife, Bahreyn Kralı Hamad bin Isa el-Halife, maliye, dışişleri, sanayi ve ulaştırma bakanlarının yanı sıra küçük yerel Yahudi cemaatinin üyeleriyle de görüşmesi bekleniyor.

İsrail Başbakanlık Ofisine göre, salı günü yapılacak görüşmeler ülkeler arasındaki ikili ilişkileri ilerletmeye yönelik olacak. Teknolojik yenilikler de dahil olmak üzere bölgesel ekonomik ve diplomatik konular tartışılacak.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da Bahreyn ile ikili ilişkilerin sağlamlaştırılması amacıyla 2 Şubat'ta Bahreyn'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmişti. Tarihi ziyaretle ilk kez bir İsrail savunma bakanı Bahreyn’i ziyaret etmiş, Gantz’ın ziyareti güvenlik nedeniyle başkent Manama’ya ulaşana kadar gizli tutulmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün