Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
9 Şubat 2022 Çarşamba

BİFO ile ‘Masalların Müziği’ Zorlu PSM’de

17 Şubat’ta, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının müzikseverleri büyük bestecilerin dünyasına davet ettiği ‘Masalların Müziği’ konserinde, Şostakoviç’in 1 numaralı Viyolonsel Konçertosu’nu İran asıllı çellist Kian Soltani’den dinleyeceğiz. Beethoven’in 5 no’lu Senfonisi’ni de seslendirecek orkestrayı, kuşağının en parlak orkestra şeflerinden biri olan Ryan McAdams yönetecek. Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali bir söyleşi gerçekleştirecek.

***

2. Yeditepe Bienali devam ediyor

2. Yeditepe Bienali üç ayrı mekânda yer alıyor: Süleymaniye Camii İmareti, Nuruosmaniye Camii Mahzeni ve Yedikule Hisarı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfının iş birliği ile ocak ayında başlayan etkinlik, Fatih Cam Küp Galeri ve Nuruosmaniye Camii Mahzen’deki sergilerle devam ediyor. 7 Mart’a kadar sergilenecek eserler, mahzenin su ile ilişkisini vurguluyor. Nuruosmaniye Camii Mahzen’de 17 eser sergilendiğini belirten sergi küratörü Berkan Karpat, Çerçeve içi- Çerçeve dışı teması ile yola çıktığımız Bienal, 'içeride' kaybettiğimizi 'dışarıda' aramanın sonuçlarına ilişkin soruları da beraberinde getiriyor” diyor.

***

CRR’de caz ile opera el ele

Geleneği özel bir caz diline dönüştürme deneyimine odaklanan İtalyan vücut çalgıcısı, şarkıcı Emilia Zamuner ile New York'un dünyaca ünlü Metropolitan Operasında başrol oynayan ilk Türk opera sanatçısı Burak Bilgili, caz standartları ve aryaların paslaşacağı bu konserde dinleyenleri büyüleyecek.  18 Şubat’taki konserde, Bilgili ve Zamuner'e, caz severlerin beğeniyle takip ettiği, Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası eşlik edecek.

***

 Işık’ta Fikret Mualla

Ünlü ressam Fikret Mualla’nın yapıtları, ‘Amour Eternel -  Sonsuz Aşk’ ile 25 Şubat tarihine kadar Feyziye Mektepleri Vakfına ait Galeri Işık’ta sanatseverlerle buluşacak. 32 yapıtının yer alacağı sergide ayrıca Mualla’nın sanatı ve yapıtlarını, yaşamından kesitler eşliğinde sunan Atila Taşpınar’ın FİKRET MUALLA kitabı da okuyucuları ile buluşacak. Sergi, pazar günleri hariç her gün10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün